GoudvisDe nieuwe actie van Marianne Thieme’s Partij voor de Dieren zal tegen het houden van huisdieren gaan. Dat heeft het partijcongres vandaag bekend gemaakt. De actie zal bedoeld zijn om mensen ervan te overtuigen dat huisdieren niet geboren worden voor het plezier van de mens. De actie, in samenwerking met Sea Shepherd, zal in eerste instantie het leed van de goudvis gaan aanpakken, in juni 2017 zal ook actie gevoerd worden om mensen te overtuigen hun honden en katten de deur uit te doen.

“De laatste jaren gaat het er altijd over dat walvissen- en zeehondenjacht verboden moet worden, maar net als walvissen en zeehonden horen goudvissen, honden en katten niet bij de mensen thuis woren gehouden”, aldus een woordvoerder van de Partij voor de Dieren, “Mensen denken dat huisdieren geboren worden om als slaaf verhandeld te worden en dan een leven lang opgesloten te worden. Ook een paar keer per dag uitlaten geeft dat aan: Honden worden aan een halsband en een lijn uitgelaten en thuisgekomen mogen ze niets wat de baas niet wil. Wij zijn dan ook voor een wetsaanpassing waarin het verboden wordt om huisdieren te houden.”

De Partij voor de Dieren richt zich in eerste instantie op goudvissen. “Als je ziet in hoe een kleine vissenkom de meeste goudvissen gevangen worden gehouden, dat is te vergelijken met een gevangeniscel. Die goudvissen hebben een miserabel leven en worden dan ook vaak niet groter dan 10, 15 centimeter en niet ouder dan een jaar. En dat terwijl goudvissen tot wel 45 centimeter groot kunnen worden en wel 49 jaar oud. Dat zegt genoeg.”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better