De Amsterdamse voetbalclub AFCA Ajax zal komend seizoen in de eredivisie uitkomen met het team dat dit seizoen in de Jupiler League speelde als Jong Ajax. De complete selectie van Ajax 1 wordt terug gezet naar Jong Ajax en zal komend seizoen uitkomen in de Jupiler League. Dat is vandaag bekend gemaakt door de club. De maatregel komt deels voort als straf voor het eerste elftal, dat nu al vier seizoenen lang geen prijzen weet te winnen, ondanks dat het team de duurste selectie ooit is die in Nederland heeft gespeeld. Tevens is de wisseling een beloning voor de spelers van Jong Ajax, die dit seizoen kampioen in de Jupiler League wisten te worden. “Zij weten wel wat het is om voor prijzen te spelen”, aldus Marc Overmars, “Terwijl de A-selectie al jaren lang geen deuk in een pakje boter weet te slaan. En dat terwijl de complete selectie van Jong Ajax in transferwaarde slechts een tiende is van die van het eerste elftal.”

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better