De landelijke politie start op 1 januari 2019 met een nieuwe afdeling om de overlast van hondenpoep terug te dringen. De zogenoemde Hondenpoeprecherche zal met een team van in beginsel 250 rechercheurs D.N.A. afnemen bij alle honden in Nederland, waarna de milieupolitie door middel van een vergelijkend D.N.A.-onderzoek van aangetroffen hondendrollen, de rechtmatige eigenaar kan opsporen.

“Hondenpoep is een van de grootste ergernissen van de Nederlandse burger”, aldus politiewoordvoerder Ellie Lust, “De milieupolitie treft dagelijks vele honderden hondendrollen aan,m aar kan de eigenaar en het baasje niet opsporen. Door het aanstellen van een Hondenpoeprecherche kan een beetje hondenpoep naar het laboratorium worden opgestuurd, waarna de rechercheurs het D.N.A. van de hond kunnen vaststellen. In de databank staat dan de bijbehorende hond en de eigenaar, waarna het baasje een schikking kan worden gestuurd, vergelijkbaar met een verkeersboete. Weigert het baasje te schikken, zullen we de drol moeten doorsturen naar de rechtbank, waarna een speciaal team van aangestelde hondenrechters een boetebedrag zal gaan bepalen.”

Voor een eerste overtreding zal moeten worden gerekend op een schikkingsvoorstel van €70, bij een tweede en derde overtreding loopt dit op tot €150 en €210. Bij verdere herhaling zal een D.N.A.-treffer direct worden doorgestuurd naar de rechter.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better