PostNL, de opvolger van onze oude vertrouwde en destijds nog betrouwbare PTT, stopt vanaf 1 augustus met het bezorgen van brieven. PostNL stopt hiermee, omdat uit onderzoek is gebleken dat 90% van de brieven te laat of zelfs helemaal niet worden bezorgd. Stoppen met het bezorgen van brieven is de enige manier om niet onder de door de regering opgelegde grens te komen van brieven die de eerst mogelijke dag worden aangeboden. “Uit onderzoek is gebleken dat het bij testgemeenten niet eens is opgevallen dat PostNL enkele weken geen brieven meer bezorgde”, aldus een woordvoerder, “Veel mensen hadden al jaren geen brieven meer gekregen, zelfs belastingbrieven en bankafschriften kwamen al zeker 6 jaar niet meer aan.”

Wie in het vervolg de brieven gaat bezorgen is nog niet bekend. Een en ander kan een probleem worden, omdat in de Post- en Telecomwet staat beschreven dat PostNL een monopolie heeft op het bezorgen van briefpost. Als oplossing heeft PostNL bedacht om tot het einde van het monopolie, op 31 december 2025, de postagentschappen open te stellen als afhaalpunt van de brieven. “Mensen kunnen hun brieven dan voortaan afhalen bij een postagentschap, net zoals we ze nu al aanmoedigen te doen met pakketjes. Door structureel briefjes in de bus te gooien dat mensen niet thuis zijn, moedigen we aan dat mensen zelf op zoek gaan naar het dichtst bijzijnde agentschap. We hebben onze pakketbezorgers dan ook geïnstrueerd niet meer aan te bellen bij de mensen, maar meteen een briefje in de bus te gooien. Vaak hebben pakketbezorgers het pakje niet eens bij, om te voorkomen dat ze het pakketje toch afleveren.”

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better