Nu het landelijk vuurwerkverbod van de baan is heeft GroenLinks een voorstel gedaan om alleen nog maar geluidloos vuurwerk toe te staan. Het voorstel wordt in de Tweede Kamer inmiddels breed gedragen en kan rekenen op steun van de gehele linkerflank: SP, PVV, 50+, Partij voor de Dieren en PvdA.
Op vragen van PressZine over de technische haalbaarheid en de acceptatie onder de bevolking antwoordde Paul Smeulders: “We moeten hand in hand voor een betere wereld gaan en ons niet laten ontmoedigen door weerstand of 21ste eeuwse techniek.”
Smeulders verwijst naar Oosterse tradities om papieren hetelucht-ballonnen op te laten of lichtjes op het water te laten drijven. Onderdeel van het voorstel is ook om een app te ontwikkelen voor virtueel vuurwerk maar het Centraal Planbureau heeft becijferd dat dit ten minste €330.000.000 gaat kosten en dat het dan waarschijnlijk niet eens werkt.
Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better