De Nederlandse Spoorwegen hebben vandaag een verklaring uitgebracht aangeaande het Zwartrijden. Dit in het verlengde van de Zwarte Pieten discussie die op het moment gaande is. “De Nederlandse Spoorwegen hebben de Pietendiscussie aandachtig gevolgd”, aldus een woordvoerder van de NS, “en zij zijn het er over eens dat het niet meer van deze tijd is om gekleurde medemensen te typeren, te  benoemen en te gebruiken. Wij hebben daarom besloten om geen Zwarte Pieten meer toe te staan in de trein, maar ook het Zwartrijden per direct te verbieden.”

Op Zwartrijden gaan voortaan boetes komen te staan, maar de NS gaat ook actief actievoeren. “Vanaf komende week zullen onze conducteurs met spandoeken in de trein rondlopen: ‘Zwartrijden is wegkijken’ en ‘Zwartrijders Rot Op!’. Hiermee proberen we mensen bewust te maken dat Zwartrijden niet meer bij de huidige maatschappij hoort.”

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better