Foto (c) Eliedion, CC By 4.0

De Efteling in Kaatsheuvel heeft woensdagmiddag een officiële klacht ontvangen van de ambassadeur van Frankrijk. Namens President Macron en het Franse volk is een klacht ingediend tegen de stereotypering van de Fransen in het Carnaval Festival. “Het structureel neerzetten van een Fransman met een albinopet, stokbrood en glas wijn is eenbelediging voor het Franse volk. Nu De Efteling het Carnaval Festival gaat verbouwen en de Aziatische en Afrikaanse medemensen gaat aanpassen, eist Frankrijk tevens een aanpassing van de Franse personages in de attractie. Frankrijk wil niet vergeleken worden als het land waar mensen structureel stokbrood etende alcoholisten vandaan komen.”, zo staat te lezen in de klacht van Frankrijk.

Eerder al werd bekend dat de decors en personages van China, Japan en Afrika zullen worden aangepast tijdens de verbouwing die het Carnaval Festival in de maanden maart tot en met mei gesloten zal houden. Directeur Fons Jurgens geeft aan met de Fransen in overleg te gaan.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better