geld-lenen-zwarte-lijst[1]De Zwarte Lijst staat al jaren garant voor de beste soul, jazz en funk op Radio6. Nu Radio 6 is opgeheven door de regering, en de publieke omroep het met een trucje toch heeft doorgezet, de regering tegen zich in het harnas jagende, is de Zwarte Lijst tegenwoordig naar Radio 2 verplaatst. Dit heeft tot gevolg dat het grote publiek nu kennis kan maken met de Zwarte Lijst, wat dan weer tot gevolg heeft dat de tegenstanders van racisme de lijst hebben ontdekt. Frontman van het Anti Zwarte Pieten debat, Quincy Gario, heeft de lijst als nieuw project genomen om het anti-racisme debat ook na december gestalte te geven en vind de Zwarte Lijst een uiterste poging van de publieke omroepen het racisme in stand te houden.

“Het is toch duidelijk dat de publieke omroepen de gekleurde medemens hiermee te kakken zet!”, aldus Gario, “in de Zwarte Lijst komen ook blanke artiesten als Amy Winehouse, Dusty Springfield, Jonathan Jeremiah en Michael Jackson voor, terwijl dat gewoon blanken zijn. De naam van de lijst is dus onterecht, en is puur om de gekleurde medemens een stempel op te drukken dat die slechte muziek alleen door zwarten gemaakt zou zijn.” Quincy Gario is daarom een petitie gestart om de publieke omroepen te dwingen de naam te veranderen van Zwarte Lijst in ‘Maakt niet uit welke kleur, het is gewoon kutmuziek-lijst’.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better