tumblr_mu2hf2i9ow1qcubs8o1_500De detailhandel vaart wel bij het overlijden van Prince, afgelopen donderdag. Platenzaken draaien overuren en ook de verkopers van T-shirts met daarop de afbeelding van His Royal Badness maken torenhoge winsten. Cd’s en shirts zijn niet aan te slepen, door de enorme vraag. Fans staan in lange rijen voor de winkels om zo snel mogelijk iets van de overleden artiest in huis te halen. “Ik wil er snel bij zijn”, verklaart een jonge fan, “Prince was gewoon mijn held, de beste die er ooit was. Ik had alleen nog geen t-shirt van hem, maar als ik die heb ga ik snel naar de platenzaak op een cd te kopen, dan kan ik eens luisteren wat voor muziek hij maakte.”

Ook een andere fan in de rij is verdrietig. “Dit zag je gewoon niet aankomen. Ik ben meteen naar de winkel gegaan om zijn muziek in huis te halen. Het kost wat, maar ja, als echte fan moet je toch wel minimaal een cd van Prince in huis hebben.”, aldus de fan die we de afgelopen maanden ook al tegenkwamen na de dood van Lemmy Kilmister en David Bowie. “Ja, dat waren ook mijn grote helden, dus daar heb ik ook maar meteen een cd van gekocht, net als van Keith Emerson, Eddy Wally, Vanity en Annie de Reuver. Allemaal helden van me.”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better