eurovisionsongcontest[1]Het optreden van Douwe Bob in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival is vooralsog een groot succes. Toch is er direct na het optreden kritiek geuit op het nummer. Volgens kenners is een deel van het nummer plagiaat. De tien seconden stilte is reeds eerder gebruikt. De tweeënhalve maat rust is onder anderen gebruikt in de compositie ‘ 4’33” ‘ van de componist John Cage, uit 1952. Het zou het nummer ‘Slow Down’ van Douwe Bob mogelijk alsnog disqualificeren voor de finale.

Ook Trijntje Oosterhuis is er zeker van dat de tien seconden stilte al gebruikt waren bij haar optreden, vorig jaar in de halve finale van het Eurovisiesongfestival. “Na mijn optreden was het ook zeker tien seconden stil, voordat er ook maar iemand aan dacht te beginnen met applaudiseren”, aldus een trotse Oosterhuis, “het is dan ook duidelijk dat Douwe Bob die stilte van mij heeft overgenomen.”

Share

Related Post

4
Reageer.

300
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Notify of
patrick

Als Trijntje vorig jaar ook al 10 seconden heeft gebruikt, is zij toch evengoed schuldig aan plagiaat? Zij claimt dat het haar idee was, terwijl er daarvoor over John Cage de stilte was.

Rateltand

Goed punt Patrick!

marco

het hele nummer van Douwe bob is plagiaat
Het origineel is van Albert Hammond
https://www.youtube.com/watch?v=-pyC7WnvLT4

Rateltand

Heeft inderdaad ook overeenkomsten, zeker het begin!

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better