13183018_1100228503381840_159975257_nAjax-trainer Frank de Boer stopt bij Ajax. Dat heeft de oefenmeester vandaag laten weten. De Boer stopt na de oefenstage in China, die hij graag nog even mee wilde pikken. “Ik was nog nooit in China geweest, en met het lage salaris dat ik verdiende bij Ajax wil ik die vakantie natuurlijk wel nog even meepakken”, aldus De Boer, “Het blijkt nu eenmaal clubliefde waarvoor je het doet.”

Het vertrek van De Boer is niet geheel onverwacht. De trainer van Ajax stopt op het hoogtepunt van het Nederlands Voetbal, het punt waarop 17 van de 18 eredivisieclubs verbroederend feest vierden aan het eind van het seizoen. “Ja, inderdaad, een mooi punt”, zegt De Boer, “Zelfs in De Kuip zong met heel sportief ‘Boeruh boeruh’, toen PSV kampioen werd. Ajax kon natuurlijk niet meefeesten, want hier intern wisten ze al dat ik zou opstappen. En dat is natuurlijk niet leuk voor die jongens.”

Wie de nieuwe trainer van Ajax zal gaan worden is nog niet bekend, maar in het circuit gaan namen rond van Feyenoorder Peter Bosz, maar ook de naam van Johan Cruyff komt in de geruchten voor. Volgens insiders heeft Cruyff ondanks zijn overlijden toch nog steeds de beste papieren om nog iets te maken van de puinhoop bij de Amsterdamse club.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better