holle-bolle-gijs-339478_640Pretpark de Efteling in Kaatsheuvel, gaat binnenkort alle prullenbakken en andere beelden van Holle Bolle Gijs vervangen door een magerder exemplaar. “Er zijn veel klachten binnen gekomen van mensen die lijden aan obesitas”, aldus Jeroen van der Veer van de Efteling, “Zij vinden Holle Bolle Gijs een belediging en een teken van gebrek aan respect. Daar hadden wij nooit eerder over nagedacht, maar na de klachten over mogelijk racisme in de atracties Monsieur Cannibale en Carnaval Festival, regende het uiteindelijk klachten over Holle Bolle Gijs.”

De Efteling heeft aangegeven binnenkort gesprekken te hebben met de actiegroep Liliputters (die de kabouters bij Sneeuwwitje een belediging vinden), de Dierenbescherming (die de stigmatisering van de boze wolf en de zeven geitjes niet vinden kunnen), Waterschap Midden-Brabant (wegens overmatig watergebruik bij de Indische Waterlelies en de Piranha) en Centraal Overleg Asielzoekers (die vinden dat de Laven best hun zolder ter beschikking kunnen stellen voor tijdelijke opvangplekken).

Share

Related Post

23 reacties

 1. Tonnie

  Ik ben tegen de gokautomaten,daar maak je levens kapot mee.En ik kom daarom ook niet meer.
  Van Holle bolle Gijs en de rest is idioot. Dan hebben we geen Efteling meer over. Van de pot gerukt!

 2. Maria

  Jeetje Nederland is op hol geslagen alles is ineens mis tot de sprookjes aan toe, laat je toch niet beïnvloeden laat de Efteling zoals het is, mensen die commentaar daarop hebben zijn ziek of zoeken iets.

 3. EHtje

  Nee dit menen jullie niet echt toch? Nu is het hek echt van de dam. Wij gaan toch ook niet over de rooie als ze ons voor kaaskop uitmaken, of blijven zeuren over klompen, tulpen en kaas. Hoe leg je dan uit wie de bewoners zijn van Afrika of China. Een dwerg is een verzonnen personage!

 4. Jarno

  Te belachelijk voor woorden dit. Wat kan er dan nog wel????? Alles word maar ergens aan gerelativeerd om maar wat te zeiken te hebben. Vroeger was dit normaal maar ja 20e eeuw en overal over zeiken als al iemand scheet dwars heb zitten. Belachelijk en complete waanzin

 5. Jacqueline

  Kan de Eftelin niet gewoon sluiten, als iedereen hier gehoor aan geeft kan straks niets meer. Denk toch eens na mensen van de Efteling, dan is de Efteling toch geen Efteling meer het moet een belevenis zijn voor jonge kinderen een sprookje dus en daarin kan ALLES!!!! Zwart, wit, dik, dun, lange nek

 6. Jeanet

  Mensen dit is natuurlijk bedoeld om te laten zien dat het hele gedoe over de Efteling te belachelijk is voor woorden daarom halen ze het over de hekel met al die andere zogenaamde actie groepen !!

 7. GeertDoll

  120 Kg wegend, maak ik me niet druk om Holle Bolle Gijs, maar degene die hier commentaar op hebben zijn van die magere “sprieten “die denken dat ze het moeten bepalen voor mij…..

 8. fuck you vetkopen

  Kan je net zo goed de efteling sluiten…. Nou de lilliputters klagen over de dwergen… wtf….. en de obesitas moeten maar niet zo veel vreten… was nooit een probleem voor de laatste 42 jaar… Stelletje eikels… niks beters te doen daarzo?

 9. Annie

  ‘Ja, nu is de efteling weer aan de beurt naar zwart piet. Mag de kerstman dan of wel? Hij heeft toch ook dwergen in dienst om speelgoed te maken.

  ‘Nee, mensen laten we ons hier in Nederland eens bezig hadden met ouderenzorg, mensen met een (verstandelijke) beperking en dierenlief.

 10. carla

  zijn we ineens allemaal totaal idioot geworden. get a life ga wat zinnigs doen met je leven en laat de efteling met rust

 11. Jelle

  Als dit waar is breekt bij mij de klomp.en wat komt er hierna nederland mag niet meer lopen na klacht door man zonder benen stelletje agterlijken BAH!!!!!

 12. Michel

  Mensen met obesitas zullen geen lat hebben van holle bolle Gijs, want als deze weg is zullen ze toch wel problemen blijven houden met hun gewicht. Gijs is een onderdeel van het Sprookjesbos en waarom dan vervangen, en waarmee willen ze deze vervangen iemand met een lintworm.

 13. Astrid

  Ook geen barbiepop meer daar komen de mensen met anorexia tegen uit. Pfff wanneer stopt dit gezeur.

 14. Nelly

  Als jullie zo beginnen, kun je misschien beter de Efteling opdoeken.
  Als je nu ineens met alles rekening gaan houden, en gaat veranderen.
  Dan blijft er toch niet over van de Efteling

 15. Marie-Jose

  Hou eens op met deze fleuwekul en laat de Efteling zoals hij was , die aktiegroep heeft op alles wat aan te merken behalve op hunzelf!! Niks toegeven kom op waar is ons eigen Nederland gebleven met zn tradities en pretparken!!!

 16. M. Versteeg

  Onzin. Nu wordt IK dalijk gediscrimineerd omdat ik NIET dun ben en je nergens volle karakters meer tegen komt. Hoe ver moeten we gaan???

 17. Cisca

  Dit artikel is toch bedoeld om te laten zien hoe idioot de zwarte pieten discussie is en vooral hoe achterlijk het is om ze tegemoet te komen. Pure satire, leuk verzonnen en de spijker op de kop. Diabetes fonds eist eind aan suikerfeest is ook een goeie

 18. stina

  Het is niet normaal meer nu is het einde zoek ik snap niet waarom ze daar aan mee gaan .
  Laat het voor de kinderen zo als het altijd was ze snappen er niks meer van als hij weg is ze lopen met de kleinste papiertjes naar holle bolle gijs waar blijft het papier dan ,overal op de grond

 19. lalala

  Als je de 2e alinea leest dan WEET je gewoon dat dit een grap is. Hoewel ik serieus geloof dat Dikke mensen zouden kunnen klagen over GIJS en dat de dierenbescherming ook wel zo gek is om te klagen over dingen

 20. Stephie

  Waar gaat de wereld heen? Al deze dingen zijn gebaseerd op sprookjes.
  Laat je fantasie de vrije loop, wees blij met wie je bent en voel je vereerd dat ze dit op een leuke en kinderlijke of vrolijke manier kunnen uiten.
  STOP COMPLAINING PEOPLE

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better