holle-bolle-gijs-339478_640Pretpark de Efteling in Kaatsheuvel, gaat binnenkort alle prullenbakken en andere beelden van Holle Bolle Gijs vervangen door een magerder exemplaar. “Er zijn veel klachten binnen gekomen van mensen die lijden aan obesitas”, aldus Jeroen van der Veer van de Efteling, “Zij vinden Holle Bolle Gijs een belediging en een teken van gebrek aan respect. Daar hadden wij nooit eerder over nagedacht, maar na de klachten over mogelijk racisme in de atracties Monsieur Cannibale en Carnaval Festival, regende het uiteindelijk klachten over Holle Bolle Gijs.”

De Efteling heeft aangegeven binnenkort gesprekken te hebben met de actiegroep Liliputters (die de kabouters bij Sneeuwwitje een belediging vinden), de Dierenbescherming (die de stigmatisering van de boze wolf en de zeven geitjes niet vinden kunnen), Waterschap Midden-Brabant (wegens overmatig watergebruik bij de Indische Waterlelies en de Piranha) en Centraal Overleg Asielzoekers (die vinden dat de Laven best hun zolder ter beschikking kunnen stellen voor tijdelijke opvangplekken).

Share

Related Post

Reageer.

Reageer als eerste.

Notify of
avatar
300
wpDiscuz
Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better