china-1034808_1280De regering van de Volksrepubliek China heeft een plan ingediend om het beroemde Terracottaleger van Xi’an in te zetten bij grensovergangen met Mongolië en Noord-Korea. Mogelijk worden de legers bij succes ook ingezet aan de zuidgrens met Nepal en Myanmar. “Die mensen in die landen weten toch vaak amper hoe buitenlanders er uit zien, dus kunnen we ze heel gemakkelijk foppen”, aldus een woordvoorder van de Chinese Ambassade in Den Haag, “Door bij iedere grenspost één douane-medewerker neer te zetten en 10 Terracotta soldaten op een afstandje mee te laten kijken, lijkt het alsof er een overmacht bij de grenscontrole staat. Op een afstandje valt niemand dat op.”

Doordat mensen uit Noord-Korea, Mongolië, Nepal en Myanmar toch zelden tot nooit buiten hun landsgrenzen komen, hoopt China op deze manier enkele miljarden yuan besparen. Volgens ingewijden gaat het om een proef van twee jaar. Mochten alle levende douane-medewerkers daarna nog steeds in leven zijn en het land niet overspoeld met vluchtelingen uit Noord-Korea of een van de andere landen, zal de proef worden verlengd.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better