AjaxAmsterdam – Juul Ellerman speelt de komende drie seizoenen voor Ajax. Het contract van de linker vleugelspeler en rechtspoot bij Helmond Sport liep reeds in de zomer van 2002 af en daardoor komt hij transfervrij over naar Amsterdam. Ellerman speelde sinds 1999 voor ‘de kattenmeppers’ en kwam eerder ook uit voor o.a. Sparta, PSV, FC Twente en N.E.C.

Ervaring

Zowel Marc Overmars als de andere leden van het Technisch Hart van de Amsterdammers zijn in hun nopjes met de komst van de zeer ervaren Dordrechtenaar. Afgelopen zaterdag werd er in Oostenrijk nog teleurstellend van FC Liefering, de opleidingsclub van Red Bull Salzburg die het afgelopen seizoen als vierde eindigde in de Oostenrijkse tweede divisie, nipt met 4-3 verloren. Ook hier werd op pijnlijke wijze duidelijk dat de zeer jonge ploeg van Peter Bosz sterk behoefte heeft aan een rots in de branding.

“Wij zijn blij dat Juul nog minimaal drie jaar zijn ervaring komt delen met de jonge spelers van het eerste. Juul zal duidelijk een leidende functie op het veld gaan bekleden. We zijn als Ajax zijnde echt niet over één nacht ijs gegaan, en Juul bleek voor ons de beste investering voor de komende seizoenen. Dat hij transfervrij naar Amsterdam komt maakt het feest natuurlijk helemaal compleet voor me, hij kost ons geen eurocent” vertelt een zichtbaar opgeluchte Overmars. Over het salaris van Ellerman wordt gezwegen. “Dat gaan we echt niet op een flatscreen in de ArenA wereldkundig maken.”

Aanvoerderschap

Peter Bosz en Hennie Spijkerman hebben reeds met Klaassen gesproken over de komst van Juul Ellerman. “Davy is ondanks zijn jonge leeftijd gewoon een professional. Het afstaan van de aanvoerdersband aan Juul Ellerman was voor hem geen discussie en meer dan logisch, we waren er in nog geen 2 minuten uit” aldus Spijkerman.

Klaassen geeft desgevraagd aan ook content te zijn met de komst van Ellerman. “Juul is waarschijnlijk precies de juiste man op de juiste plaats. Hij kan zich enorm druk maken als het nodig is, kan ook kalmte bewaren als dat gewenst is. Kom daar tegenwoordig maar eens om. Ik verheug me enorm op de samenwerking.”

Wennen

Ellerman zelf kan het allemaal nog nauwelijks bevatten. “Het ging plotseling allemaal heel snel. In het begin zal het wel even wennen zijn, ik ken immers niemand bij Ajax behalve Edwin van der Sar en Ronald de Boer. De laatste keer dat ik tegen Ajax speelde was met N.E.C. We verloren met 3-0 en toen scoorde Wamberto tweemaal en Jesper Grønkjær eenmaal, dat weet ik nog wel.”

Drukke bedoening

Ellerman zoekt momenteel een bescheiden appartementje in Amsterdam Zuid-Oost. “Ik hou ervan om dicht bij m’n werk te wonen en ook het station Bijlmer is dan niet ver uit de buurt, lekker praktisch. De komende dagen ben ik sowieso hartstikke druk”, gaat Ellerman verder, “ik moet nog een groot aantal tatoeages laten zetten want ik heb er eerlijk gezegd geen één en ik moet nog een mooie koptelefoon annex headset ergens gaan aanschaffen. Maar voor beide aangelegenheden ben ik in Amsterdam aan het juiste adres natuurlijk” aldus een drukke maar zichtbaar trotse Juul Ellerman.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better