doel, strafschop, voetbal penaltyDe extreem lage FIFA-ranking die het Nederlands Elftal onder aanvoering van Danny Blind heeft behaald, zorgt bij de KNVB niet tot paniek. In de FIFA-lijst van deze week zakt het Nederland Elftal van de 14e naar de 26e plek op de wereldranglijst. “Geen paniek”, aldus KNVB-voorzitter Bert van Oostveen, “Het is maar een spelletje natuurlijk. Er zijn belangrijkere zaken die op het moment spelen dan de FIFA-ranking.”

De 26e plek is de laagste positie waar het Nederlands Elftal ooit heeft gestaan sinds de invoering van de ranglijst. “Een onzinlijst”, aldus Danny Blind, “Ik heb van de KNVB te horen gekregen dat ik me daar geen zorgen over hoefde te maken, zolang ik maar spelers van Ajax zou blijven opstellen. Of we nu winnen of verliezen, de marktwaarde van de Ajacieden is natuurlijk belangrijker voor de aandeelhouders van Ajax. En ik mag van Meneer van Oostveen mijn Daley gewoon opstellen als ik dat wil. Is ook leuk voor die jongen.”

Onder Bert van Marwijk stond het Nederlands Elftal in 2011 nog bovenaan de FIFA-ranking. Hij werd opgevolgd door Van Gaal, Hiddink en nu Danny Blind, die door het KNVB-bestuur alle vertrouwen krijgt. “Danny is een goede vriend”, aldus Van Oostveen, “Je moet die jongen de kans geven. Het is immers een Ajacied, en in de jaren 70 hadden die ook jarenlang succes. En daarbij, door de marktwaarde van de Ajax-spelers iets omhoog te krikken stijgen mij eigen aandelen in de N.V. Ajax ook weer iets. Het is dus een win-win situatie. En wees nu eerlijk: Blind heeft pas 5 van de 10 wedstrijden verloren. Zo erg is dat nu ook weer niet. Hij heeft sinds hij in 2006 als hoofdcoach bij Ajax is ontslagen omdat hij niet voldeed, pas 10 wedstijden  als hoofdcoach ergens op de bank gezeten. Geef hem dus eerst een paar jaar om er weer in te komen…”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better