Geert WildersGeert Wilders heeft vanmorgen tegen PressZine toegegeven dat zijn tweet van gisteren, dat hij aangifte zou doen tegen Groen Links activiste Fleur Dekker, een geintje is. De 22 jarige Dekker tweette vorig jaar “Wie gaat er mee 500 stenen op Wilders gooien? Vind ik wel een ’ludieke actie”, als cynische reactie op een andere Twitteraar die voorstelde om als ludieke actie stenen naar een moskee te gaan gooien. Wilders voelde zich in eerste instantie aangevallen, maar geeft nu toe dat hij afziet van een aanklacht.

“Wees nu eerlijk”, aldus de politicus, die samen met SGP-kamerlid Kees van der Staaij de langstzittende pluchezitter is in de Tweede Kamer, “Wij pleiten voor vrijheid van meningsuiting. Ik vind dat je alles mag zeggen. Dat betekent dus ook dat mensen mogen zeggen dat ik moet worden gestenigd. Ook de aanklacht tegen de rapper die mij dood wilde laten schieten, was dus een geintje, net als de aanklachten tegen mensen die mij wegzetten als fascist, xenofoob of neo-nazi. Al die aanklachten zijn uiteindelijk ook ingetrokken nadat ik mijn aandacht weer had gehad.”

Op de vraag of de PVV niet in z’n totaliteit een geintje is, reageerde Wilders door te laten weten niet mee te doen aan het geven van antwoorden, omdat er meer vragen zijn gesteld dan vooraf afgesproken.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better