De vaders van Matthijs de Ligt, Wesley Hoedt en Nick Viergever hebben maandagochtend contact gehad met KNVB voorzitter Michael van Praag. Onafhankelijk van elkaar hebben de drie vaders gesolliciteerd naar de baan van bondscoach van het Nederlands Elftal. De sollicitaties zijn uitgelekt vanuit het kantoor van de KNVB.

Volgens Frank de Ligt, vader van Matthijs, is het logisch als een van de vaders van de spelers trainer wordt. “Dat is bij Matthijs altijd zo geweest”, aldus Frank de Ligt, “Die jongen weet niet anders. Ik weet ook dat de vaders van andere Ajacieden altijd trainer zijn geweest van hun zoons. Dat is de clubcultuur: Langs de lijn staan en maar schreeuwen en aanmoedigen. Niets anders dus dan Danny met zijn zoon deed.”

Ook voormalig Nederlands volleybalinternational George de Jong zou interesse hebben in de positie. Volgens de vader van Luuk en Siem de Jong is het heel normaal dat een succesvolle volleyballer overstapt naar de voetbaltop. “Kijk maar naar Toon Gerbrands, die eerst AZ en nu algemeen directeur is bij PSV.”, aldus De Jong.

Volgens een woordvoerder van de KNVB gaat de voetbalbond komende week met de vaders in gesprek. De bond wil eerst afwachten of er nog meer vaders interesse hebben in het trainerschap.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better