Foto (c) Kleon3De Nederlandse Hervormde Kerk in Heerlen heeft afgelopen donderdag in een communiqué een van de grootste hervormingen sinds de bouw in 1931 aangekondigd. De Kerk zal in december aanvangen met het schilderen van de kozijnen van de raampjes in de klokketoren. “Na jarenlang vergaderen heeft het kerkbestuur afgelopen maand eindelijk een besluit gemaakt”, aldus secretaris Ab van Voort, “De kogel is door de Kerk, en we gaan de kozijnen, die nu wit zijn, schilderen in een heel lichtgele kleur. Dat is al heel wat voor onze kerk.”

Ondanks dat de kleurwijziging voor een leek niet met het blote oog zal opvallen, is het voor de Kerk een grote hervorming. “Wit is voor ons altijd de kleur geweest van het reine, en voordat we alle koppen dezelfde kant op hebben gekregen, zijn er door de maanden heen al enkele koppen gerold”, kopt Van Voort vervolgens in, “Het moge duidelijk zijn dat niet iedereen er met zijn kop bij kon. Bij de vergaderingen zijn er dan ook verschillende kopjes gesneuveld. Het is voor ons nu zaak om even de kop erbij te houden, maar dan komt het ook wel goed.”

Het Kerkgebouw is gelegen op de kop van het Tempsplein in Heerlen.

Foto (c) Kleon3

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better