Chris FroomeChris Froome doet op 6 september mee met de Marathon van Parijs. Dat heeft de Gele trui drager vanmorgen voor de 15e etappe van de Tour de France bekend gemaakt. “Het was al jaren een wens van mij om een marathon te lopen en enkele maanden geleden ben ik gaan trainen daarvoor. Gisteren op weg naar de Mont Ventoux moest ik eigenlijk volgens mijn schema ook nog even trainen, dus heb ik mijn fiets aan de kant gegooid en ben gaan lopen. Mensen dachten dat mijn fiets kapot was, maar dat was niet zo. Ik kreeg even later een andere fiets aangereikt, maar die heb ik ook maar weggegooid.”

Froome wil de overstap maken naar het hardlopen omdat hij respect wil tonen voor de vele honderden mensen langs het parcours die iedere dag weer vele kilometers met de wielrenners meerennen. “Geweldig, die devotie van die mensen”, aldus Froome, “Gisteren was er zelfs iemand die 18 kilometer met me meeliep. Ik heb hem uiteindelijk nog wat te drinken gegeven en we hebben nummers uitgewisseld. Ik denk dat de marathon uiteindelijk ook wel bij me past.”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better