De Balkumse Toren, een voormalige kerktoren in het Brabantse Berlicum, wordt gerenoveerd en zal dienst gaan doen als klein attractiepark. Dat is gisterenavond bekend geworden na overleg tussen de verschillende partijen. De toren al worden verkocht aan vastgoedhandelaar Van der Most, die de toren zal renoveren en verbouwen tot wat gaat worden het kleinste attractiepark van Nederland. De opening van ‘De Balkumse Toren’ staat gepland voor april 2018.

In de toren zal een klein attractiepark komen, bestaande uit een abseilmogelijkheid aan de buitenkant en een klimtoren aan de andere zijde. Binnenin komt bovenin een uitkijkpunt met aan vier kanten een verrekijker om over Berlicum uit te kijken. Gesproken wordt daarbij om aan de bovenzijde een telescoop te plaatsen om het gebouw tevens dienst te laten doen als verenigingsgebouw voor de plaatselijke vereniging van amateur astronomen.

Het oude altaar, dat ligt op een verhoging, precies onder de toren, is nu een open ruimte en kan daardoor in de toekomst gebruikt gaan worden als toneel voor de plaatselijke toneelvereniging. Ook zijn er plannen met MOJO om vanaf 2019 concerten te organiseren op het podium. Gesproken zou worden om Madonna naar Berlicum te halen, aangezien de zangeres een goede band heeft met de kerk.

Op de begane grond komt een klein museum over de geschiedenis van het Brabantse dorp, waarbij de exporitie in de avonduren via een railsysteem in de muur kan verdwijnen. “Daardoor is er ’s avonds de mogelijkheid om er een discotheek van te maken”, aldus Van der Most, “Zo proberen we de mogelijkheden van het gebouw zo optimaal mogelijk te benutten. Er is al zo weinig in Berlicum, ik had er zelfs nog nooit van gehoord.”

De verbouwingswerkzaamheden zullen als het goed is eind augustus van start gaan.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better