Colt pistoolGouverneur Gregg Abbott van Texas heeft na maanden onderhandelen een deal kunnen sluiten met de Amerikaanse wapenfabrikant Colt’s Manufacturing Company voor het leveren van 190.000 pistolen aan de University of Texas System. De Universiteit is de grootste in de staat Texas, waar deze week een nieuwe wet van kracht is geworden die door Abbott is ingesteld, De wet maakt het mogelijk om op alle universiteiten binnen Texas vuurwapens te dragen in de klaslokalen. Abbott zal gemiddeld $12,50 dollar per verkocht wapen als commissie krijgen, nu hij Colt’s Manufacturing Company als preferred supplier heeft aangeprezen aan de University of Texas System. De door Abbott ingestelde wet was mede onderdeel van de deal met Colt. Abbott is nog in onderhandeling met andere Universiteiten binnen Texas, waaronder de Texas Christian University, Texas A&M University en Baylor University.

“Het is natuurlijk een groot recht onder Amerikanen om elkaar overhoop te mogen schieten”, aldus Gregg Abbott, “Dat dat op Universiteiten nog illegaal was, was natuurlijk van de zotte. Schutters als Cho Seung-Hui (Virginia Tech), Eric Harris en Dylan Klebold (Columbine High School) en Adam Peter Lanza (Sandy Hook Elementary School) worden door de wereld gezien als moordenaars, maar in feite maakten zijn gewoon gebruik van hun wettelijke recht om een wapen te dragen en te gebruiken.” De schietpartijen staan bekend als de grootste bloedbaden op Amerikaanse scholen. “Door de wet nu te veranderen en wapens toe te staan, is het aantal potentiële criminelen in de staat Texas met enkele miljoenen gedaald. Je wil toch niet hebben dat die geweldige studenten al direct een strafblad krijgen omdat ze met een wapen rondlopen en één of twee mede-studenten een kogel door de kop schieten? Ik bedoel, als je mede-student jou een eikel noemt, dan moet je gewoon het recht hebben hem een kogel achter het linker oog te plaatsen.”

Concurrent in de strijd rond het prefered supplierschap Smith & Wesson viste met een bod van $11 commissie net achter het net.

Foto (c) Stephen Z

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better