de-staat-witch-doctor_8857602-2350_1280x720De Nederlandse rockband De Staat heeft met het Fonds Podiumkunsten afgesproken de komende jaren gratis op te treden in Nederland. In ruil daarvoor krijgt de Nijmeegse band, die nog geen enkele hit heeft gehad, €265.000 subsidie per jaar. De subsidie is bedoeld als compensatie voor de inkomsten bij de concerten. De band heeft in de 10 jaar dat ze bestaan inmiddels opgetreden op de grootste festivals van Nederland en Europa en is inmiddels bekend bij alle muziekliefhebbers in Nederland. Door de subsidie hoopt het Fonds Podiumkunsten dat Nederland ook zelf kennis gaat maken met de band.

“Blijkbaar is Nederland ondanks de bekendheid van de band nog niet van plan om veel geld uit te geven voor een concertkaartje voor De Staat”, aldus een woordvoerder van het fonds, “Door de entreeprijs nu af te kopen en de concerten gratis te maken, hopen we dat de bezoekers van concerten nu ook makkelijker naar De Staat zullen gaan. Wellicht dat de band daardoor ook een keer een hitje kan scoren, want als een band 10 jaar bestaat zonder één hit, is dat toch zielig.”

Het Fonds Podiumkunsten heeft om de €265.000 te bekostigen een groot deel van de subsidie van het festival Noorderslag ingetrokken. “Die hebben nu enkele jaren de kans gehad. Uiteindelijk hebben ze begin dit jaar een groep als New Wave als grootste talent van het afgelopen jaar gekozen, waarmee Noorderslag heeft aangegeven dat ze geen oog meer hebben voor talent in Nederland. Dan kan je de subsidie net zo goed verminderen, of beter nog: intrekken.”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better