Ofschoon we tegenwoordig wel wat gewend zijn, berichten over oorlogen, terreur en hang-tuig aan de richel zijn nu eenmaal aan de orde van de dag, schrok ik vanochtend behoorlijk toen ik de krantenkop van het plaatselijke nieuws las: “Vader van drie kinderen wordt afgetuigd op schoolplein”. Vervolgens een heel relaas van de gebeurtenissen. Het zet je aan het denken waarbij vooral de vraag opborrelt rond het bekende wie, wat, waar, hoe en het waarom met daarbij een aanvullende vraag rond het gemiddelde aantal aanwezige hersencellen van de drie daders inclusief die van het slachtoffer.

In eerste instantie dacht ik dat deze vader in elkaar geslagen was door zijn drie zoons. Maar de combinatie tussen het schoolplein van de basisschool en de leeftijd van de daders van zo rond de twintig, leerde mij dat ze te vaak hebben moeten “blijven zitten” om nog als leerling te kunnen worden aangemerkt. Alhoewel, gelet op het gedrag zou het zomaar kunnen.

Dan borrelt de vraag over het waarom. En dat wordt altijd afgedaan als een “privé-zaak” die dan vaak weer te maken heeft met problemen in de familie of op het zakelijke vlak. Wellicht in combinatie met een moeilijke jeugd. Kortom: de advocaat van het drietal zal ongetwijfeld de absolute noodzaak van dit publiekelijke optreden gaan uitleggen waarna het drietal met een taakstrafje of een bekeurinkje weer naar huis kan.

Eigenlijk moet het helemaal niet gaan over de hoofdrolspelers maar veel meer over de impact die het heeft op de kinderen. We hebben het hier over een basisschool met leerlingen die bezig zijn een basis te leggen voor hun verdere leven. En die worden geconfronteerd met een ordinaire mat-partij van een stelletje idioten met maar één belang: eigen belang. 

De kinderen worden ondertussen, zoals te doen gebruikelijk, in de rol gedrukt van “kind van de rekening” waarbij de hoogte van deze nota waarschijnlijk noopt tot een langdurig traject van afbetalen. 

Ik vraag mij ondertussen af hoe het met de kinderen van de “gemepte” vader gaat.

Kan me er op dit moment namelijk geen enkele voorstelling bij maken…

Bart         

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better