postzegel-gaat-volgend-jaar-73-cent-kostenDe Nederlandse regering heeft vandaag bekend gemaakt de subsidie van PostNL met 8 % te verhogen. Dit om het begrotingstekort van het voormalig staatsbedrijf te verminderen. Om de kosten van de subsidiestijging niet uit de belastingpot te hoeven halen, heeft de regering besloten de consument de subsidieverhoging op te laten hoesten.

“Wij kunnen als staat natuurlijk niet zomaar iedere subsidieverhoging goedkeuren, omdat dat anders te duur gaan worden voor de staat. Daarom hebben wij besloten de subsidie door te voeren aan de consument. PostNL mag de prijzen met 8 % verhogen en de burger mag die verhoging ophoesten”, aldus een woordvoerder van de regering, “Wij hebben dit trucje afgekeken uit het verkiezingsprogramma van Donald Trump, die een muur tussen de V.S. en Mexico wil bouwen zonder daar zelf een cent van te willen meebetalen. De ander verplichten vonden wij een goede oplossing, die wij graag overnemen. De subsidieverhoging is nodig om het bedrijf nog een kans te geven om aan de door ons gestelde quotums te komen wat betreft het op tijd bezorgen van de post. Wij denken dat als we de burger laten betalen, zij wat meer nadenken of een brief of pakketje wel echt verstuurd moet worden. Door deze bewustwordingscampagne hopen we dat er 20% minder post wordt verstuurd en dat is natuurlijk weer goed voor het milieu. Met 20% minder poststukken is de kans ook vele malen groter dat de overige poststukken op tijd worden bezorgd. Zo helpen we PostNL en het milieu en zorgen we voor een beter percentage op tijd bezorgde poststukken.”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better