un_soldiers_in_eritreaNederlandse militairen blijven ook in 2017 in Mali om een bijdrage te leveren aan de VN -vredesmissie. Zo’n 290 militairen blijven in het Afrikaanse land om een een bijdrage te leveren, alhoewel er wel gekort gaat worden op de kosten. Op dit moment staat er zeven helicopters gestationeerd in Mali om de Nederlanders te assisteren; Die helicopters zullen worden terug gevlogen naar Nederland. Ook de vracht- en personenvoertuigen van de blauwhelpen zullen worden verminderd. In totaal houden de 290 militairen één vrachtauto en 3 Jeeps ter beschikking.

Door het grote tekort aan technici is het onderhoud aan de voertuigen niet meer gegarandeerd. Veel technici vertrekken uit het leger en het materiaal slijt snel in Mali, aldus commandeur Gerhard Polede, die over de helikopters binnen de krijgsmacht gaat. Overigens behouden de militairen wel hun wapens, al is het wel zonder kogels. “Ja, het is toch een vredesmissie, dus we hebben toch de opdracht gekregen niet te schieten. Dan heb je ook geen kogels nodig.”, aldus Polede.

Foto (c) Dawit Rezene

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better