Volgens mijn echtgenote trek ik altijd een raar gezicht als ik lees. En dan met name als ik onderaan de bladzijde ben aangekomen en om moet slaan. Ik schijn dan mijn bovenlip iets over mijn onderlip te duwen waardoor de boel wat scheef trekt. Ik heb het zelf eens willen bekijken voor de spiegel. Maar dat lukte niet want toen ik onderaan de bladzijde was aangekomen, kon ik nèt niet in de spiegel kijken. Irritant. Ik moet dus maar op haar verhaal afgaan.

Uiteraard ben ik niet de enige die soms een raar gezicht trekt. Maar dan zie je vaak dat er een andere reden aan ten grondslag ligt. En dan gaat het vaak om jokken of soms zelfs om het keihard belazeren van de kluit.

Momenteel worden we min of meer gedwongen om naar de scheeftrekkende tronies van de lijsttrekkers te kijken die op vijftien maart de verkiezingstombola ingaan. Je kunt ze gewoon niet meer ontlopen of je moet een paar weken onder een hunebed duiken. En die koppen spreken, voor wat betreft het belazeren van stemgerechtigd Nederland, boekdelen.

Zo kun je er feilloos gereformeerd nederland uithalen. Met van die zoete prevelmondjes en waar niet alleen de politieke schijnheiligheid vanaf druipt. 

Of die van de SP waar de eurotekens in de ogen met de dag groter worden en bijna niet kunnen wachten op het startsignaal om van Nederland één groot ambtenarenrijk te maken. 

Om vervolgens de euro’s vol socialistisch enthousiasme er met bakken tegelijk uit te smijten. Net zolang totdat de volgende crisis zich aandient. Waarschijnlijk binnen twee maanden.

En dan natuurlijk de ongeloofwaardige en onsympathieke uitstraling van de Turkse Denk tank, of die van Sylvana Simons met dat eeuwige geleuter over de slavernij en discriminatie. 

Ze trekt een zo ondeugend streng gezicht dat ik niet aan de indruk kan ontkomen dat ze zelf ’s avonds met een flinke zweep achter haar in een matrozenpakje gestoken partner aanrent.

Nog iets speciaals: het Wilders-hoofd. De kop die alleen maar boosheid uitstraalt. Ik zou hem klonen en bij elke ingang van de BV Nederland op een grenspaal spiesen. Durft er geen vluchteling meer ons land binnen te komen.

Pechtold daarentegen trekt continue een komiekenhoofd en treedt regelmatig op in Carré. Dat hij daarmee zijn politieke geloofwaardigheid verliest neemt hij op de koop toe.

En wat te denken van hoofdpiet Rutte die volgens goed VVD gebruik draait, keert, jokt en soms ook keihard liegt. Hij heeft wel het voordeel dat hij “samen” met zijn “arbeidersvrienden” het land uit het crisisriool heeft gesleept. Asscher en consorten hebben er politiek gezien een pijnlijk achterwerk aan overgehouden en hij, Asscher, trekt nog steeds het pruil-lipperige slachtofferbekkie. Komt ook nooit meer goed.

Tot slot: Jesse Klaver van het linkse tuincentrum. Toen ik vorige week Doetinchem uitreed, dook zijn Groen Linkse kop totaal overwacht op uit de berm. Als we het dan over vreemde trekjes hebben: deze struikrover gaat naar verwachting zowel letterlijk als figuurlijk politieke ongelukken veroorzaken. 

Misschien dat hij voortaan eerst in de spiegel zou kunnen kijken alvorens in de berm te duiken. Gaat hem, publiciteitsgeil als hij is, vast lukken.

Bart

Copyright Brompot maart 2017

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better