Hema WorstWarenhuisketen Hema heeft vanmorgen bij het patentbureau in Utrecht een patentaanvraag ingediend, voor een etenswaar dat het best te vergelijken valt met de bekende worst. Als het patent wordt toegekend mag de keten van warenhuizen als enige de met gemalen vlees gevulde rol maken en verkopen. “Onze onderzoekers zijn er na twee jaar onderzoek achter gekomen dat de worst nog niet gepatenteerd was”, zegt Pieter Grotenboer, marketingmanager bij de Hema, “Door het patent op de worst heeft de Hema een sterke positie in handen, aangezien de worst een van de meest verkochte producten van de keten is.”

De patentaanvraag komt vlak nadat de Hema ook het patent op Roti in handen heeft gekregen. “Ook dat bleek nog onbeschermd”, aldus Grotenboer, “We vonden alleen die slappe pannenkoek erbij niets. Ook de kouseband en masala hebben we uit het originele gerecht geschrapt, want dat zijn de Hollanders niet gewend.” De Roti is sinds enige tijd alleen nog maar bij de Hema te verkrijgen. “Als onze mensen ergens anders zien dat er Roti wordt verkocht, kunnen ze een zware boete verwachten.”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better