En zo zag ik haar in één keer weer op het scherm: Yvonne Jaspers van de boeren. Het was overigens puur toeval dat ik op deze zender landde. Ik ben namelijk fan van de koffertjes van Linda op vier. Maar toen ik rond acht uur gedouched en strak in het pak klaar zat om Winston Gestanowitz te ontvangen, kwam ik erachter dat Linda inmiddels zelf haar koffers heeft gepakt en stiekem met die strakke goudhaan op reces is gegaan

En achteraf beschouwd klopte dat natuurlijk ook wel want vanaf half april wordt het complete gooise matras op de herhaalknop gedraaid. Tot ergens diep in oktober. En dat geldt blijkbaar ook voor de vrouwenzoekers van het platte land want toen ik inschakelde waren ze net bezig met een terugblik op het afgelopen jachtseizoen. Er werd nog even flink gepocht over de jachtpartij met als absoluut hoogtepunt het showen van de “buit”.

Hoe dan ook, het had weer een hoog “Libelle en Margriet” gehalte waarbij de krokodillentranen met bakken tegelijk uit de diverse ooghoeken stroomden. Niks mis mee hoor, er wordt al genoeg wereld-ellende op de TV gegooid zodat dit inmiddels tot op de draad toe versleten en uitgewoond programma er nog wel bij kan. Uiteindelijk zal er nog wel een eindeloos herhaald terugblikprogramma op de buis worden gekwakt maar dat zal Yvon Jaspers verder een zalige zorg zijn.

Ze heeft Inmiddels haar breitas uit de kast gepakt en gaat geheel volgens traditie gedurende het zomerreces een nieuw Brabants jurkje punniken. Een jurkje wat dan vervolgens tegen het eind van het jaar tijdens een STER reclameblokje in de Robijn wordt gekwakt om langs deze sympathieke weg Yvon’s bankrekening wat op te leuken.

Toch heb ik het idee dat het wel klikt tussen Yvon en de boeren. Ze past er wel tussen. Ik zie het haar ook wel doen: stierknuffelen, rodeo rijden, beetje tussen het vee geiten en alvast voor een nieuw TV programma met een paar stevige eeltige boeren een nummertje “boer zoekt speld” oefenen. Rechtstreeks vanuit een hooiberg ergens uit de achterhoek.

Het is één van de initiatieven van de KRO in een poging om vooral het goed kijkcijfer-scorende boerenland vast te houden.

Zelf had ik ook nog een programma-idee richting Yvonne Jaspers gestuurd. Gaat over “Bier en Tieten”.

Ze heeft er nog niet op gereageerd. Maar ik verwacht elk moment bericht.

Bart.

Copyright Brlmpot april 2017

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better