Het Slavernijmuseum in oprichting, dat in Amsterdam zou moeten verrijzen, wordt tegengewerkt door Silvana Simons. De reden die de commissie die het museum wil opzetten, heeft ontvangen, is dat het toekomstige Slavernijmuseum te veel afbeeldingen zou hebben van mogelijke slaven. Dit zou een belediging zijn voor afstammelingen van de slaven, aldus de verklaring van Simons. Indien het museum de medewerking van Simons zou willen krijgen, zou ze alle verwijzingen naar slavernij moeten vervangen door blanke of regenboogslaven. Het gebruik van getinte slaven wordt volgens Simons voor een groot deel van de bevolking als kwetsend ervaren.

De commissie van het Slavernijmuseum in oprichting gaat zich over de zaak buigen en zal advies inwinnen bij onder anderen Quincy Gario.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better