Voetbalclub PSV uit Eindhoven trekt zich per direct terug uit de Eredivisie. Dit heeft de club vanmorgen bekend gemaakt in een verklaring. Het terug trekken uit de competitie heeft te maken met de klasse justitie door de KNVB. In de verklaring van de huidige koploper staat te lezen dat de club zich met ingang van het volgende seizoen aansluit bij de Belgische voetbalbond.

“Door het uitsluiten van toptalent Hirving Lozano, terwijl zwaardere overtredingen van Ajacied Klaas Jan Huntelaar en FC Heerenveenspeler eza Ghoochannejhad (sloeg Nicolas Isimat-Mirin een bloedlip), niet werden bestraft. Het is al jaren duidelijk dat de KNVB een grote voorkeur heeft voor de hoofdstedelijke club, maar op een gegeven moment is de maat vol. PSV zal zich terug trekken uit de Eredivisie en voortaan uitkomen in de Belgische competitie.”

Het uit de competitie stappen heeft volgens PSV geen directe gevolgen. “Nee, kampioen werden we toch al niet meer. We stonden we 5 punten voor op Ajax, maar door deze klassejustitie is het al weer gebleken dat de KNVB het scheidsrechterscorps heeft geïnstrueerd PSV nog meer punten afhandig te maken in de komende wedstrijden.  Ajax moest en zou kampioen worden in dit seizoen.”, aldus Toon Gerbrands. “De KNVB is al jaren inconsequent bezig, de kwaliteit van het Nederlandse scheidsrechterscorps is van een niveau 4e klasse zaterdagamateurs.”

Door het terugtrekken van PSV uit de competitie, is de stand aangepast en kan Ajax inmiddels niet meer worden ingehaald door de concurrentie. In een reactie van de KNVB reageert de voetbalbond verheugd te zijn Ajax te kunnen feliciteren met het kampioenschap. “Een terechte kampioen”, zo staat te lezen in de verklaring van de KNVB, die aangeeft dat het door de vervroegde ontknoping in de Eredivisie nu van een lange vakantie gaat genieten, die de kersverse landskampioen de bestuurders in Zeist heeft aangeboden.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better