‘Goeiendág’ riep ik grappig toen ik de kamer binnen kwam stuiteren.
‘Je gaat toch niet dat stompzinnige sterspotje immiteren hè?’, vroeg mijn echtgenote. De opgekropte irritatie rond dat reclamedingetje droop er vanaf. ‘Je doelt op Froger met zijn multifocaal?’, lachte ik.
‘Ja die. Met dat blonde 99 euroding. Zijn we verdorie nét van die galmende Volendamse palingparel verlost, krijgen we hém er voor terug.’ Ze liep rood aan.

‘Trouwens, nu we het er zo over hebben, ik heb nog wel een nieuwe bril nodig’, merkte ze op.
‘Jij?’, vroeg ik.
‘Ja, zie jij hier iemand anders zitten?’, vroeg ze.
‘Waar wil je dan naar toe?’, vroeg ik.
‘Eyewish?’
‘Nee, die hoort bij de Pearl van Jan Smit’, dat gaan we niet doen.’ Ik was daar helemaal klaar mee.

‘Ze hebben dit weekend wel een stylist rondlopen’, merkte ze op.
‘Stylist? Wat moet je met een stylist?’
‘Die geeft adviezen rond de keuze van je bril.’
‘O, je bedoelt dat die adviseert in de richting van het duurste brillenrek. Onzin schat, echt onzin. Ik kan je ook adviseren hoor.’
‘Ja, naar de tweedehands-bak. Kom op Bart, ik wil iets fatsoenlijks op mijn neus.’
‘Ach ja, prima, ik kan alleen die brillenmaffia niet uitstaan. De één is nog erger dan de ander. Ik maak me sterk dat ze wekelijks een weekendborrel houden en zich met het glas in de hand collectief verkneukelen hoe lekker ze de afgelopen week de consument weer te pakken hebben gehad. Het is één pot nat.’

‘Hans Anders?’, opperde ze.
‘Is een optie’, vond ik.

‘Of….. wat dacht je van die andere club? Specsavers?’
Ik viel bijna van mijn stoel.
‘Meen je dat serieus?’, vroeg ik. Ik kon me er bond en blauw aan ergeren. Vijftig keer per dag hetzelfde irritante stemmetje met hetzelfde irritante reclamedeuntje.

‘Lieve schat, stel je voor, de firma Specsavers. Heb je eindelijk een smoesje om een leuk meisje op het perron te kussen, roepen ze via de speaker om dat je beter naar Specsavers had kunnen gaan. Nou, ik zal heel eerlijk zijn: die uitdaging ga ik graag met ze aan.’

Bart.

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better