Doordat het Ajax wederom niet gaat lukken om kampioen te worden in de Eredivisie, heeft de familie Cruyff zich terug getrokken uit de reeds uitgelopen onderhandelingen over de naamsverandering naar Johan Cruyff ArenA. Volgens een woordvoerder van de familie willen zij niet dat de naam van Johan wordt verbonden aan een stadion van een club die vier keer op rij laat zien niet te kunnen winnen. Doordat de Amsterdam ArenA reeds zo ver in onderhandelingen was dat ze de licensie van het al tientallen jaren bestaande hotel Amsterdam Arena, niet meer kunnen verlengen, moest de directie met spoed op zoek naar een andere naamgever.

Die naamgever is inmiddels gevonden, in de naam van Joop Zoetemelk, waardoor het stadion voor de komende tien jaar de naam Joop Zoetemelk ArenA zal gaan voeren. “De naam van Joop Zoetemelk past bij het stadion”, aldus een woordvoerder, “De topsporter staat uiteindelijk ook bekend als de eeuwige tweede.”

De naamsverandering zal vanaf komend seizoen ingaan.

Foto (CC BY 3.0) Janericloebe

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better