Brompot’s korte campingverhalen (43)

Lot uit de loterij…

‘Ik heb die Yvon van de overkant eens goed in haar gezicht bekeken, maar zo mooi is ze helemaal niet hoor’, zei Bert. Ze zaten aan de koffie voor de tent.

‘O, ik wist niet dat het een issue was. Een belangrijk onderwerp voor jou’, verduidelijkte Truus toen Bert haar niet begrijpend aankeek.
‘Nou, dat was ze echt niet. Mocht ze willen. Maar Hendrik van hiernaast had het erover.’
‘O ja, Hendrik. Jij natuurlijk niet, want zo ben jij niet.’
‘Nee, klopt. Maar goed, op aandringen van Hendrik heb ik eens goed gekeken en heb ik het idee dat haar landschapje is opgebouwd uit een groot aantal gedoofde vulcanen die door een beun stuk voor stuk zijn volgeplamuurd.’

‘Vind je die Yvon aardig? Ik bedoel of het je het een prettig mens vindt?’
‘Voor zover ik het met mijn toch wel ruime mensenkennis kan beoordelen, vind ik van wel’, zei hij. ‘Ze praat lief en vrolijk, is best intelligent…’
‘Intelligent? En waar heb je dat aan afgemeten?’, vroeg ze.
‘Ik heb mezelf als referentie genomen, en dan vind ik dat ze best goed wegkomt.’

‘Waar ging dat gesprek over, dan?’, vroeg ze. Ze nam een slok koffie.
‘Over het kamperen natuurlijk. Wist je dat ze dit jaar pas voor het eerst kamperen?’
‘Nee, dat wist ik niet’, zei ze.
‘Ja joh, ze gingen altijd met het vliegtuig. Naar warme en exotische oorden. Thailand, Caraïben, Bali.’ Bert keek er enorm blij bij.
‘En waarom nu niet meer?’
‘Ze vertelde dat ze er een beetje op uitgekeken waren en behoefte hadden aan een ander soortige vakantie. Maar ik denk zelf dat het meer iets met de financiën te maken heeft. En dat ze daarom nu low budget kamperen.’

‘Ik heb trouwens met hém, onze Brad Pitt gesproken’, zei ze. ‘Ik heb hem eens goed in zijn gezicht bekeken, maar die vent is zóóó knap. Ik had het er met Alie over, en die viel bijna in coma. Lies trouwens ook. En dan de spierbundels van die man en dat glimmende sixpack. Buitenaards, Bert. En slim die kerel!!! Ik heb hem net zoals jij afgemeten aan mijn eigen intellect, maar dan blijf ik denk ik nergens.’ Ze moest lachen.

Bert boog zich iets naar voren en kneep speels in haar been. ‘Maar dat geeft toch helemaal niks, Truusje.’
‘Volgens Yvon ben ik een hele slimme, volrijpe en zeer goeduitziende vroege zestiger. En weet je schat: met dat lot uit de loterij ben jij getrouwd.’

Bart

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better