Uit een memo in handen van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, die is uitgelekt en in bezit van de redactie van PressZine, blijkt dat het Ministerie van Binnenlandse Zaken een provincie kwijt is. Intern spreekt men al van het Mysterie van Binnenlandse Zaken.

Minister Kajsa Ollongren (D66) heeft blijkbaar zelf ontdekt dat er een provincie te weinig is. Tenminste, ze vertelde thuis wel eens over het wekelijkse provinciaal overleg waarin alle 11 de Nederlandse provincies worden besproken waarop haar partner vroeg: “11, ik dacht dat het er 12 waren?” Mw. Ollongren heeft het eerst aan haar staatssecretaris Knops (CDA) gevraagd maar die komt uit Limburg en wist het dus niet zeker. Ollongren heeft het ook aan premier Rutte (VVD) gevraagd maar die dacht dat er maar 7 provinciën waren. Volgens een woordvoerder komt dat omdat Rutte iemand is zonder toekomstvisie.

In het memo van secretaris-generaal Van Zwol aan de departementshoofden staan wel enige aanwijzingen over welke provincie het zou moeten gaan. Er is en petit comité overleg gevoerd en er schijnt consensus te zijn dat deze provincie in het oosten ligt, ten zuiden van Groningen en Friesland en noordelijker dan Limburg. Het zou ook iets te maken hebben met Lelystad Airport maar het was dan weer niet Flevoland. Er is even gedacht aan Twente maar dat blijkt gewoon een stukje Overijssel te zijn.

De provincies waarvan men wel op de hoogte is, zijn Flevoland, Limburg, Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland, Friesland, Groningen, Overijsel en Zeeland. Het ministerie roept iedereen op die weet welke provincie het moet zijn, te bellen met 070 426 6426.

Share

Related Post

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better