Als we de “specialisten” aan hun belofte mogen houden, dan gaat hij winnen. Ene Duncan. Een volslagen onbekende die is gekozen om mee te mogen doen aan het Songfestival. Waarom hij mee mag doen is niet duidelijk, maar plotseling was hij daar. Ik denk dan altijd dat er achter de schermen mensen rondlopen die er verstand van hebben. Hoe ik dat “verstand” dan moet interpreteren heb ik niet in de folder kunnen lezen. Ik denk dat het in die andere folder staat. Die van “belang”. Dat ligt er namelijk strak tegenaan.

Nu heb ik die Duncan één keer mogen aanschouwen. Volgens mij ergens in de zaterdagbijlage van de krant. Mijn conclusie: een vriendelijke jongeman. Heel anders dan dat ongeleide projectiel wat een aantal jaren geleden ons land vertegenwoordigde. Anouk. Nog immer mijn absolute favoriet. Die straalde power uit en en schoot al zingend de vogels van het dak. Ook onze nationale outlaw Wailon, die het afgelopen jaar een stevig reukspoor door europa trok, kon er wat van.

Ik vraag mij dan ook af of dit mannetje niet door het enorme geweld van de concurrentie van het podium wordt geblazen. Als ik hem zo op de foto zie, dan krijg ik het beeld van Freddy Spencer die in een ver en grijs verleden wekelijks over ons zwartwit beeldscherm liep. Maar zoals gezegd:Specialisten zoals  bookmakers, platenbazen (voor zover die nog bestaan), en andere belanghebbenden hebben de overwinnig beloofd.

Afgelopen week heb ik het lied dan mogen horen. Tenminste, mijn echtgenote maakte me erop attent toen ik het geluid van de radio zachter wilde draaien.
‘Dit is die jongen die ons land gaat vertegenwoordigen’, hoorde ik haar waarschuwen. Ik heb nog even geluisterd om vervolgens de knop richting “heel zacht” te draaien.
‘Mooi nummer hè?’, riep ze vanuit de keuken.
‘Wil je mijn mening nú of ná het songfestival horen?’, vroeg ik.
‘Laat maar’, riep de keuken.
‘Het maakt ook niet uit wat ik ervan vind’, zei ik. ‘Hij gaat toch wel winnen.’
‘Hoezo?’, vroeg ze.

‘Het festival wordt in Israël gehouden. Was dat niet het beloofde land?’

Bart.

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better