‘Wat heb je aan Sinterklaas gevraagd?’, vroeg ik mijn kleinzoon. Hij zat op de bank en schoof geconcentreerd met zijn vingers over mijn tablet die hij bij binnenkomst van de keukentafel had gejoept. Hij reageerde niet.

‘HALLO! Opa vraagt je wat!!!’ De kleine tafelpoot keek nu op en trok een dopje uit zijn oor.
‘Ik hoorde je niet, Opa. Wat vroeg je?’
‘Of je nog iets aan de Sinterklaas hebt gevraagd.’
‘Ja hoor.’ Het dopje was weer op de weg terug.
‘Wat dan?’
‘Spul van Enzo.’
‘Enzo? Wat is Enzo?’ Ik kende hem niet.
‘Enzo Knol. Dat is een vlogger. Hij heeft een eigen site. Ken je hem niet dan, Opa? Hij is heel bekend. Eerst had hij een Porsche en nu heeft hij een Ferrari. Maar hij wil een Lamborgini.’
‘Wat doet ie dan voor de kost? En wat is een vlogger?’
‘Hij maakt filmpjes voor internet. Ik kijk vaak.’
‘Wat voor een filmpjes? Waarover?’ Ik had er nog nooit van gehoord.
‘O, gewoon, met de telefoon. Hij vertelt verhalen en die neemt ie op. Leuk joh! Wil je ook kijken?’ Ik ging naast hem zitten en werd met twee vingerbewegingen ingewijd in de wondere wereld van de Enzo Knollen.’
‘Kijk Opa, nu peutert hij in zijn neus. Mooi hè?’ 
‘Ik moest toegeven dat hij leuk peuterde.’
‘En wat heb je nou aan de Sint gevraagd? Zijn oude Porsche?’
‘Nee hoor, ik heb een broodtrommel en drinkbeker gevraagd. Met zijn naam erop. Gaaf joh! Hij heeft een winkel op internet.’
Drinkbeker, trommel, Enzo Knol, winkel. Ik herhaalde het zes keer in mijn hoofd. ‘Hoe kom je nou op die site?’, vroeg ik quasi belangstellend.
‘O? Ga jij hem ook volgen, Opa? Dat vindt Enzo vast leuk!’ Mijn kleinzoon verkneukelde zich bij de gedachte. 
‘Kijk, gewoon Enzo Knol intypen.’ Hij deed het voor en voor de tweede keer schoot de lachende tronie van Knol uit de hoek. 
‘En hier heb je de winkel.’ Hij wees naar linkje op het scherm.
‘Is al goed jongen. Opa gaat thee zetten.’ Ik wrikte me los uit de Knolwereld en liep naar de keuken.
Toen onze kleinzoon was vertrokken pakte ik de tablet, toetste het opgegeven adres in en ja hoor: de vlogkop popte op commando ergens vanuit de hoek van de tablet omhoog. Voordat hij echter zijn puistenkop kon lostrekken zat ik in de digitale winkel en verdween hij in de hoek. Snel mepte ik de gevraagde plastic spullen-met-opdruk in de winkelwagen en toen nog sneller naar het afrekenen en klaar….  
Enzo Knol kan zijn Lamborgini bestellen.
Bart

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better