Onlangs kreeg ik een melding van mijn bejaarde schoonmoeder dat er nodig een nieuw zalfje op de muur moest. Ze bleek uitgekeken op de oude. En aangezien ik na al die jaren nog steeds als de enige en dus ideale schoonzoon wordt gezien, bleek ik al snel uitverkoren om het verfje aan te mogen brengen. 

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik een ongelooflijke pesthekel aan schilderen heb, dus toen ik met schoonmama bij de plaatselijke Praxis aanlegde stond die bouwmarkt op voorhand al met een dikke één-nul achter.
‘Dat is een mooi kleurtje mevrouw’, jokte de gifmenger achter de balie toen ze het uitgekozen kleurkaartje op de plank legde. Zijn gezicht sprak boekdelen. Ondertussen spoot hij wat verschillende ingrediënten in een emmer.
 
‘Wat kost dat emmertje?’, wilde ik weten.
‘Achtendertig euro. Maar er gaat nog korting af.’
‘Hoeveel?’, vroeg mijn schoonmoeder gretig. Ze stamt nog uit de tijd van de spaarzegeltjes.
‘Vijfentwintig procent mevrouwtje’, meldde hij. Hij keek blij.
‘En waar hebben wij dat aan te danken?’
‘Dat weet ik niet, maar wij zijn altijd voordelig’, riep hij niet zonder trots.
‘Dus eigenlijk is die korting flauwekul. De prijs van de verf ligt standaard altijd vijfentwintig procent lager dan jullie opschrijven.’ Hij keek alsof hij het snapte.
‘Denkt u ook nog aan kwasten, rollen, een emmer of misschien een bak? Krijgt u de korting ook op.’ Hij keek wederom blij.
‘Zo mevrouw, dat is dan achtendertig euro’, las de caissière de uitkomstenbon voor.
‘En mijn korting dan?’, vroeg schoonmama.
‘Dan moet u in het bezit zijn van de Praxis-app. Heeft u de Praxis-app?’
‘Nee, ik heb geen app. Ik heb verf en wil de beloofde korting’, zei ze kortaf.  Ik weet uit ervaring dat ze soms best pinnig kan zijn.
‘Dan moet u de app hier maar even op uw telefoon downloaden’, adviseerde ze.
‘Mijn telefoon hangt thuis aan de muur.’
Nadat ik zelf met flinke tegenzin mijn persoonlijke gegevens aan Praxis had toevertrouwd, de app zag verschijnen en vervolgens de korting kon cashen, kon ik maar tot één conclusie komen. Praxis geeft geen korting maar deelt een boete uit van vijfentwintig procent als je niet over de vereiste Praxis-App beschikt. 
Overigens is de klus inmiddels geklaard, de verf zit op de muur maar het opgelopen Praxis-chagrijn krijg ik er niet onder. Met geen mogelijkheid.
Bart

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better