microfoonThe Voice of Holland heeft afgelopen januari een mooie winst opgeleverd voor Maan. De zangeres stak daarmee onder anderen rapper Brace de Loef af. En dat terwijl vorig seizoen O’G3ne nog won, na enkele jaren uit de picture geweest te zijn. Ook Brace deed mee, nadat zijn eigen carrière al jaren in het slop was geraakt. The Voice of Holland lijkt daarbij steeds meer een talentenjacht te zijn geworden voor hen die net het talent niet hadden om zelf op eigen kracht door te gaan. Dat blijkt ook uit het feit dat we van de winnaars van vrijwel alle talentenjachten na een jaar nooit meer iets horen.

Wie weet er direct nog een gezicht te plakken op namen als Julia van der Toorn, Iris Kroes of Ben Saunders? En dan hebben we alleen nog maar enkele TVOH-winnaars genoemd, want als je verder gaat kijken: Wie weet wat de volgende toppers op het moment doen: Sharon Kips, Men2b, Nikki Kerkhof, Haris Alagic, RED!, Michael Prins, Léon Lissitza, Stef Classens, Stef Classens, Haris Alagic? Allemaal hebben ze één overeenkomst: Het zijn stuk voor stuk winnaars van talentenjachten als X-Factor, Idols, De Beste Singer Songwriter van Nederland, Popstars (The Rivals) of Holland’s Got Talent. Met andere woorden: Winnen staat gelijk aan het einde van je carrière.

De deelnemers die zich niet aan een wurgcontract wilden binden, waren vaak zo slim om in de halve finale af te vallen: Ofwel wel even de bekendheid meenemen, maar wel genoeg talent hebben om zonder wurgcontract van Erik van Tijn en consorten de toekomst tegemoed te gaan. Voorbeelden: Eva Simons, Sharon Doorson, Sharon Kips, Waylon, Liptease, Pearl Jozefzoon, Niels Geusebroek, Sandra van Nieuwland, Hind, Floortje Smit, Romy Monteiro en Raffaëla Paton. Laten we wel wezen: Allemaal met hun talent een stuk verder gekomen dan de winnaars, en vaak ook al wat bekender in het vak dan de winnaars. Alleen even een bekendheidsboost.

Marco Borsato, Do en Jan Vayne

Wat dat betreft zijn talentenjachten ideaal om als artiest die al jaren geen hit meer heeft gehad, toch weer even een bekendheidsboost te krijgen van RTL4, SBS6 of RTL5. Volledig volgens die trend hebben voormalig topzangers en zangeressen zich aangemeld om deel te nemen bij de volgende editie van The Voice of Holland. Om zo weer in de picture te komen met een hitsingle als mogelijke optie. Uit de geheime lijst vooraf geselecteerde zangers en zangeressen heeft PressZine de namen van Do, Jan Vayne en Marco Borsato kunnen ontwaren. Vayne’s grootste hit, ‘Serenity’ (met Armin van Buuren) stamt inmiddels ook alweer uit 2005, en Do’s ‘Heaven’ is ook reeds 13 jaar oud! Borsato is dan wel als jurylid van The Voice of Holland bekend, is alles van de zanger wat de zanger solo sinds 2010 uitbracht, ook alleen maar te klassificeren als zijnde geflopt. Saillant detail is dat Borsato net als Do sindsdien wel enkele samenwerkingen zijn aangegaan om op die manier nog een beetje bekendheid te blijven houden.

Voor Borsato is The Voice wellicht een perfecte manier om weer bekend te raken als zanger, aangezien de man van Leontien een ruime ervaring heeft met het zingen van covers. Dat hij na The Voice wel aan de slag zal moeten met eigen nummers doet Borsato zelf af: “Ach, dat zien we dan wel weer. Er zijn nog zo veel onbekende Italiaanse nummers die ik John Ewbank kan laten vertalen, zonder dat het bij het grootste deel opvalt dat het covers zijn.” Naar het schijnt is de deelname ook de reden dat Borsato uit de jury van de talentenjacht is gestapt. “Inderdaad, het zou een beetje te veel opgevallen zijn als je als deelnemer door jezelf gecoacht zou moeten worden.”, aldus Marco.

Wie de vierde deelnemer zal zijn die John de Mol voor de finale alvast heeft geselecteerd is nog niet bekend. Waarschijnlijk gaat het weer om een onbekende anger of zangeres die na winst en 2 verplichte singles weer gedumpt kan worden, als voorbereiding op het daarop volgende seizoen.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better