Rotterdam_feyenoord_stadion_De Kuip, Foto (c) F.EveleensSlechts één dag na het overlijden van Nederlands bekendste voetballer, is de discussie losgebarsten in Amsterdam: Hoe kunnen we Johan Cruijff het beste eren? Velen in de hoofdstad wilden de Amsterdam ArenA omdopen tot de Johan Cruijff ArenA. Helaas voor hen zijn de Amsterdammers reeds afgetroefd door Feyenoord. De Rotterdammers hebben donderdagavond direct hun eer betoond aan Cruijff, waarna na afloop van de wedstrijd Feyenoord – Sparta ook bekend gemaakt is dat De Rotterdamse Kuip vanaf komend seizoen zal worden omgedoopt tot De Johan Cruijff Kuip.

“Feyenoord is natuurlijk de grote liefde van Cruijff geweest”, aldus de directie van De Kuip, “niet voor niets koos Johan aan het eind van zijn carrière voor Feyenoord. Zoals Johan het hier zelf altijd zei: ‘Je moet stoppen op je hoogtepunt en Feyenoord is in Nederland het hoogst haalbare. Maar dat lijkt me logisch.’ Daarom vonden wij dat er maar één stadion de naam van Cruijff zou mogen krijgen, en dat is De Kuip.”

De naamswijziging zal op 1 augustus officiëel worden doorgevoerd en derhalve vanaf seizoen 2016/2017 gebruikt worden in de Eredivisie.

Foto (c) F.Eveleens

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better