rechtbank, rechter, justitieIn navolging tot Turkije heeft ook de Belgische Ambassade een meldpunt ingesteld. Belgen worden opgeroepen om Nederlanders te verklikken die zich schuldig maken aan het verkondigen van zogenaamde Belgenmoppen. “Het moet een keer over zijn”, aldus Ambassadeur Chris Hoornaert van België in Den Haag, “Al die beledigingen aan het adres van uw Zuiderburen moeten nu eens over zijn.” Met de klachten zal de Ambassade haar beklag gaan doen bij de Nederlandse regering en mogelijk vervolging eisen van de grappenmakers.

De Nederlandse regering heeft als reactie gegeven steeksproefgewijs mee te zullen werken aan vervolging van grappenmakers. “Bij iedere twee grappenmakers die onze Zuiderburen in de rechtbank brengen, zullen wij structureel de middelste veroordelen.”, aldus een verklaring van de Rijks Voorlichtings Dienst.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better