Het was weer een enerverend weekend. Het begon met het gedoe met Douwe Bob op het songfestival die zelf van mening was dat hij het festival ging winnen terwijl er blijkbaar toch nog een aantal mensen waren die daar anders over dachten. Nu hoeven we ons vwb de jurering geen illusies meer te maken. Die is bagger en doorspekt met politieke frustraties die je meteen weer terugvindt in de uitslagen.

En daarmee degradeert het festival zichzelf tot een corrupte bende van ongekende omvang. En daarin moest Douwe zijn persoonlijke verwachting zien waar te maken. Overigens, gelukkig voor hem zat ik niet in de jury, want zoals al eerder gememoreerd: ik vond Douwe helemaal niks.

Persoonlijk vond ik de Russen het beste en de inzending van de Oekraïne het stompzinnigst. Het één of andere historische jankverhaal waarbij het vooral de bedoeling was om de buren de ogen uit te steken en een hak te zetten. En wat gebeurt er dan ? We hollen met zijn allen blind achter het symbool van de zieligheid aan en stemmen vol enthousiasme op de Oekraïne en frustreren daarmee Poetin en zijn bende.

Maar, zoals gezegd, het was een enerverend weekend. Behalve een Douwe hadden we ook nog een Max. En zijn prestatie liet die van Douwe compleet verbleken. Natuurlijk, het was prachtig om te zien hoe hij de oude garde op het verkeerde wiel zette en uiteindelijk winnend over de finish knalde. Maar nog leuker was het moment waarop hij tijdens de huldiging lekker onbevangen de beker in ontvangst nam. En vooral die onbevangenheid maakte de prestatie nog groter. Gewoon een heerlijke kwajongen die de laatste puberpuisten nog moet uitknijpen.

En dan was het ook nog Pinksteren. Het traditionele koopgoot festival waarbij half Nederland van de ene meubelboulevard naar de andere zwalkt en van de ene autoshowroom naar de andere rijdt. Alle bouwmarkten open, tuincentra, braderieën enz. Voor alle duidelijkheid: tijdens Pinksteren herdenken we de “uitstort van de heilige geest over de gelovigen”. Toen ik dat zo las kreeg ik er wel beelden bij. Het verhaal klopt want het is inderdaad een enorme uitstort. Van luxe goederen wel te verstaan.

Dus, al met al een enerverend weekend. Pinksteren, Max Verstappen en Douwe Bob. En tot slot voor wat betreft het songfestival: Ik denk dat de organisatie er het beste aan doet door zichzelf zo snel mogelijk op te heffen of in ieder geval de naam te veranderen. Het “Eurovisie songfestival” in “Eurovisie oorlogsliederen-festival”. En als onze Duitse Oosterburen dan nog wat oude marsliederen opleuken en inzenden, dan gaan ze misschien ook nog winnen.

Wordt vast vervolgd…

Brompot.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better