Cristiano Ronaldo

Foto (c) Ilja Chochłow

Dat Christiano Ronaldo zondagavond tijdens de wedstrijd Portugal – Frankrijk geblesseerd het veld verliet was voor velen een schok. Niet voor de voetbaler zelf, die de EK-Finale vooraf al niet zag zitten. “Het was een onberekenbaar risico”, aldus Ronaldo, “Ik heb het er met Real Madrid over gehad, en die waren niet blij dat ik het EK speelde. De kans dat ik zwaar geblesseerd raakte was veel te groot, dus sprak ik met ze af dat ik mezelf bij het kleinste tikje zou laten vallen. Zo kon ik geblesseerd uitvallen, maar toch mn record als international aanscherpen. Goed voor m’n marktwaarde, maar toch zonder risico’s. En daarbij baalde ik omdat m’n haar niet goed zat.”

Christiano Ronaldo won in zijn carrière inmiddels al alle prijzen die mogelijk zijn: 3 x de UEFA Champions League, de UEFA Supercup, werd wereldkampioen clubteams, driemaal kampioen in de Premier League en eenmaal in de Primera División, won de FA Cup, League Cup, FA Community Shield, Supercopa en de tweemaal de Copa del Rey, almede tientallen andere prijzen. “Ach, Europees Kampioen worden is dan een kersje op de taart. Maar wees nu eerlijk: Is er iemand die de kers mist als ze een taart zien zonder kers??”, geeft de voetballer aan.

De voetballer viel zondagavond in de 24e minuut uur na een tikje van de Fransman Dimitri Payet. “Ik was het bijna vergeten, maar kon er nog net op tijd een paar traantjes uitpersen”, aldus Ronaldo, “Dat heeft echter niets te betekenen hoor, dat doe ik bijna iedere wedstrijd als iemand me aan tikt.”

Portugal won de finale uiteindelijk door een doelpunt in de verlening van Eder. “Dat bedoel ik”, zegt Christiano Ronaldo, “Ik hoefde niet eens echt te spelen, kon in de pauze toch rustig het veld oplopen en de spelers wat tips geven, en kon rustig naar de wedstrijd kijken. Een win-win situatie, omdat ik toch een paar minuten heb gespeeld en dus Europees Kampioen ben geworden met Portugal. Ach, en over een paar jaar weet niemand meer dat ik eigenlik geen zal heb uitgevoerd.”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better