TelegraafDagblad De Telegraaf gaat haar artikelen vanaf 1 augustus met eenvoudigere woorden schrijven. Dat heeft het mediaconcern vandaag bekend gemaakt. De Telegraaf past haar taalgebruik voortaan aan op de doelgroep en zal haar artikelen daarom voortaan gaan schrijven in zogenaamde ‘Jip & Janneke-taal’. “Doordat het merendeel van onze lezers laag tot niet is opgeleid, kregen we veel klachten over de soms te moeilijke woordkeuze”, vertelt een van de redacteuren van het dagblad, “We hebben Geenstijl daardoor een onderzoek laten doen en zullen onze schrijfstijl vanaf nu gaan aanpassen aan hun reaguurders.”

De Telegraaf heeft door middel van een kort artikel proberen aan te geven hoe de artikelen in het vervolg zullen worden geschreven.

PVDA vertrekt van Herengracht (Bron: Telegraaf.nl)

De PvdA vertrekt uit de poepsjieke partijzetel aan de Herengracht. Het huurcontract van het gebouw liep eigenlijk pas in 2019 af, maar na lang zoeken is een nieuwe huurder bereid gevonden het statige gebouw over te nemen.

Waar het nieuwe PvdA-hoofdkantoor komt te staan is niet duidelijk. Een zegsman wil niet vertellen of de sociaaldemocraten überhaupt in Amsterdam blijven, of naar een andere gemeente verkassen. CDA en VVD zijn gevestigd in Den Haag, de SP heeft een locatie in Amersfoort.

Zal in de toekomst worden geschreven als:

De Partij voor de Allochtonen gaat weg van de Herengracht. De Herengracht ligt in onze geweldige hoofdstad Amsterdam. Amsterdam is de stad waar topclub Ajax vandaan komt. De partij moest het gebouw nog tot 2019 huren.  Nu heeft de PvdA een andere huurder omgekocht het pand te gaan huren.

Wij weten ook niet waar het nieuwe PvdA kantoor komt. Niemand van de partij wil ons zeggen waar ze nu naar toe gaan. De VVD heeft een mooi kantoor in Den Haag. Daardoor zitten ze dicht bij de Tweede Kamer. Dus is de VVD de partij die het beste kan regeren. Doei!

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better