beveiliging, Trump, illegale, indringers, Ga net als Donald Trump voor goede beveiliging tegen illegale indringersMexico is naar nu bekend is geworden, vorige week al gestart met het bouwen van de beruchte muur tussen de Verenigde Staten en Mexico. De Mexicaanse regering is hiermee gestart op verzoek van de gemeenten in de buurt van de grens met het Noordelijke buurland. “Eerst leek het een onnodig en kwetsende oplossing”, aldus een woordvoerder van ambassadeur van Mexico Eduardo Ibarrola Nicolín tegen Presszine, “maar al snel bleek de noodzaak van de muur overduidelijk.”

Volgens de Mexicaanse regering is het aantal vluchtelingen en asielzoekers sinds halverwege november enorm gestegen. Vergeleken met de de voorgaande jaren, is het aantal asielaanvragen in december vertwintigvoudigd, zo blijkt uit cijfers van de ambassade. “Als de vluchtelingenstroom geen halt zal worden toegeroepen, zal het aantal Amerikaanse vluchtelingen in Mexico aan het eind van 2017 zo’n 100 miljoen vluchtelingen bedragen. Die ruimte hebben we niet in Mexico. Vandaar dat we nu zeggen: Eigen volk eerst! Ze hebben zelf voor Donald Trump gekozen als president. Wij hebben geen medelijden.”

Vluchtelingen die uiteindelijk toch de muur over komen, zullen op een bootje worden uitgezet, richting de kust van Californië.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better