john-coffey-konzert-bier-gefangenRockband John Coffey is in korte tijd uitgegroei tot een van Nederlands bekendste en hardste rockbands. De Utrechtse band stopt er echter binnenkort mee. Een verrassing voor velen, maar zanger David Achter De Molen heeft een goede reden. “Het ging al jaren goed met John Coffey. We verkochten de zalen lang niet allemaal uit, maar we deden ons ding, maakten lol en dronken op z’n tijd een biertje met elkaar. Dat veranderde toen we op Pinkpop mochten spelen. Tijdens het concert werd plotseling vanuit het publiek een biertje gegooid, dat ik opving en opdronk.” De beelden hiervan gingen direct de hele wereld over en voor velen van Achter De Molen een held. “Zo op het eerste zicht snap ik dat mensen dat denken”, geeft de zanger aan, “Maar ik ben in de dagen na Pinkpop na gaan denken en kwam tot de conclusie dat wat ik gedaan heb, eigenlijk onverantwoord was. Stel nu eens dat het geen biertje was maar een beker gloeiend hete koffie? Ik zou zomaar m’n handen kunnen heben verbrand.”

Het voorval op Pinkpop, dat door de media nog weken dik werd uitvergroot is voor de band de reden geweest om te gaan stoppen met optreden. Festival organisaties hebben daar bovenop nog toegezegd dat ze naast bierglazen voor de veiligheid reeds te hebben vervangen door plastic bekers, voortaan ook alleen nog maar koude koffie te zullen gaan verkopen.

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better