Zwarte CrossHet Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde heeft afgelopen weekend te maken gehad met uitzonderlijk goed weer. De organisatie spreekt dan ook van een bijna rampzalig weekend. “Mensen die naar de Zwarte Cross komen weten dat het een paar dagen lang met je laarzen tot diep in de modderploeteren is”, geeft mascotte Tante Rikie aan, “Als het dan warm weer is, zonder regen, is dat voor de bezoekers gewoon niet leuk meer.”

De Zwarte Cross ging afgelopen vrijdag van start met een temperatuur van 27,6 graden celsius. “Kijk, die temperatuur zelf is op zich nog geen probleem, daar zijn de mensen wel aan gewend, alleen die droogte”, aldus Tante Rikie, “Door het gebrek aan regen missen de mensen toch het zogenaamde Zwarte Cross-gevoel. We zijn bij de organisatie dan ook erg bang dat de mensen teleurgesteld zijn in ons.” Vooralsnog maakt de organisatie zich geen zorgen dat mensen hun geld komen terug eisen. “Maar we houden er wel rekening mee. We hebben al jaren een potje achter de hand voor als er een keer een weekend geen regen valt, zoals nu het geval was. Gelukkig heeft het vlak voor de opening nog goed geregend, waardoor de vroege vogels toch hun jaarlijkse portie modderstampen hebben gehad.”

Voor komend jaar heeft de organisatie de hoop uitgesproken weer als vanouds van drie dagen zwaar regenachtig weer te kunnen genieten. “Dat is toch waar het publiek voor komt: Drie dagen modder tot aan je knieën en glijpartijen van enkele meters lang.”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better