Frank de BoerFrank de Boer neemt geen spelers van Ajax mee, nu hij heeft getekend als nieuwe trainer van Inter Milaan. In De Telegraaf gaf De Boer aan geen spelers van zijn vorige club op het oog te hebben voor een plek bij Inter: “Nee, ik heb geen spelers van Ajax op het oog. Het is nu zaak de selectie snel door te lichten en dan te kijken waar Internazionale behoefte heeft. Dat zijn topspelers, en die vind je bij Ajax niet.”

Toen Inter Milaan zich bij De Boer meldde, twijfelde hij geen seconde: “Het past”, geeft De Boer aan in De Telefgraaf, “Internazionale is een club met een rijke historie, die zes jaar geleden nog de Champions League won. Dat is een beetje te vergelijken met Ajax, die kijken ook altijd naar het verleden. De leiding heeft de ambitie om weer in die Champions League te spelen is hongerig. Dat miste ik bij Ajax wel. Het sluit aan bij mijn ambitie. Ik denk dat ik met mijn voetbalvisie, door-selecteren en jeugd in te passen een herkenbaar spelend elftal kan neerzetten. Die jeugd ontbrak bij Ajax. Natuurlijk kocht de jeugdopleiding wel eens ‘eigen jeugd’, maar het was doorgaans huilen met de pet op.”

Op de vraag waarom De Boer in zijn Ajax-tijd altijd sprak over de beste spelers ter wereld, terwijl hij er nu niet een van wil overnemen, antwoord De Boer: “Je wil de fans van je werkgever natuurlijk achter je hebben staan. Je kan moeilijk zeggen dat het een zootje ongeregeld is, als je de dag erna weer met dat team het veld in moet. Dat zeg ik ook altijd aan de nieuwe jongens: ‘Zeg altijd dat het een droom is om voor je club te spelen’. Daar trappen de fans altijd in, dat zie je telkens weer. Het is uiteindelijk gewoon maar werk. Ajax doet me niets, tenzij ze me bellen en me weer in dienst willen nemen. Dan is Ajax natuurlijk de beste club die je maar kan wensen. Nu is Internazionale dat.”

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better