Toen u afgelopen week uw vertrek aankondigde bij “Denk”, kon ik simpelweg volstaan met het plaatsen van een vinkje achter uw naam. Ik hou namelijk een zogenaamde “verwachtings-kalender” bij met daarop de namen van mensen die ergens aan zijn begonnen en het naar mijn opvatting niet af gaan maken. Ik schat dan een einddatum in en noteer die. Dat doe ik overigens samen met een vriendengroep en degene die bij een item het dichtstbij scoort, krijgt een prijsje uit de pot.

Zo hebben we als voorbeeld ook Gordon op het lijstje staan die pas afscheid heeft genomen maar waarvan wij nu alweer voorspellen dat hij, nadat hij komende zomer een nieuwe carriere heeft aangekondingd, over vijf jaar opnieuw jankend afscheid gaat nemen.

In uw geval was het gemakkelijk scoren. Ofschoon ik geen politicus ben en dus weinig begrijp van uw politieke standpunten en ambities heb ik wel verstand van mensen. Nee, ik ben geen psycholoog, dat nu weer niet, maar vanuit mijn werkervaring als leidinggevende over grote groepen mensen, heb ik een extra zintuig ontwikkeld wat aanslaat bij afwijkend gedrag.

En onder afwijkend gedrag hoort ook de vorm van publiciteits-geilheid waar u aan lijdt. En daarmee wordt tegelijkertijd ook een voorspelbaarheid zichtbaar waar ik dan weer lekker mee kan scoren.

U bent in mijn beleving ooit begonnen met het één of andere huizenprogramma op tv. Vervolgens een paar keer in een talkshow en daarna werd het een beetje stil. Ik zei nog tegen mijn vriend: ‘Die Sylvana Simons zet ik op de kalender, die komt binnenkort weer terug’. En ja hoor, ik scoorde de volle honderd punten.

We zagen u terugkeren als voorvechtster van de beweging tegen Zwarte Piet. Vervolgens weer een voorspelling gedaan. En tuuutuuut, daar was ze weer: nu als boegbeeld van “Denk”. U zou zich gaan inzetten tegen discriminatie, tegen homohaat en u zou iets gaan doen voor onze lesbiennes.

Ik vraag me dan meteen af wat u, behalve een bevrediging van uw “geilheid” allemaal bezielt. Ik kan helemaal niks verzinnen. Als ik het heb over een voorvechter tegen rassendiscriminatie, mevrouw Simons, dan denk ik toch in eerste instantie aan mensen zoals Martin Luther King.

En laten we dan ook maar eerlijk zijn: u kunt nog niet in de schaduw staan van dit fenomeen. Hij liep niet te janken over beveiliging, hij wees niet naar anderen, hij hield het bij zichzelf. Hij was volstrekt eerlijk en droomde vanuit een diepgewortelde drang naar vrijheid. U roept alleen maar om uw eigen ego glimmend te houden. Wij mannen noemen dat “glimmende pikkengedrag”. Heb ik ook geleerd.

En nu gaat u uw eigen partij oprichten. Ik ben de naam alweer vergeten. Maar dat zal bij u niet anders zijn want u heeft uw aandacht inmiddels binnengehengeld en dan is de rest absoluut niet meer interessant.

Beste mevrouw Simons, ik denk dat u eigenlijk een heel aardig mens bent. Een heel gewoon mens wat deze opgeklopte aandacht helemaal niet nodig heeft. Als u nu gewoon iets gaat doen waar u goed in bent, dan komt u vanzelf wel ergens aan de oppervlakte drijven. En zo niet, dan niet.

Vandaag heb ik een volgende datum achter uw naam op de kalender geplot. 17 Maart. Het definitief einde van uw politieke ambities waarbij de kiezer de schuld krijgt.

En dan heb ik meteen ook uw volgende momentje ingeboekt: een optreden op de gay-pride van 6 augustus 2017. Ik verwacht dat u als nieuwbakken voorzitter van de één of andere anti-club op de voorplecht van de afgeschafte sinterklaas-stoomboot staat om vervolgens op een goed camera-moment “per ongeluk” het water in te worden gedonderd. Ik moet alleen nog even zien te voorspellen wie de schuld krijgt. Ik vermoed de rondwarende geest van een boze werkloze Zwarte Piet.

Ik denk dat ik in 2017 flink in de prijzen ga vallen.

Bart

Copyright Brompot december 2016

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better