Er was een probleem: we kwamen uit een lange file op de A12 en landden daardoor te laat op de A18 om thuis nog fatsoenlijk te kunnen koken en aansluitend te eten. Te laat omdat ik dan te lang met mijn spijsvertering bezig zou zijn en mijn darmen pas ver na middernacht tot rust zouden komen. Ik ga dan in bed ongegeneerd liggen boeren en scheten en dat is slecht voor mijn relatie.

Overigens: dit alles met dank aan die Duitse Messerschmitt piloot die via het dak van een vóór hem in een Corsa rijdende bejaarde, probeerde naar de heimat terug te vliegen in plaats van te rijden.

Dus geen kokerij maar wel een knorrende maag. En dan zie je in de buurt van de Doetinchemse afritten een gele letter M aan de horizon verschijnen. De McDonald’s. Het instituut waar volgens zeggen niemand wenst te eten maar waar elke middag en avond het volk met de armen en benen uithangt. Overigens nog even voor alle duidelijkheid: Ook wij eten daar niet.

Je hebt ter plaatse twee mogelijkheden: of je rijdt de parkeerplaats op en gaat binnen eten of je rijdt door de McDrive en gaat redelijk anoniem in de auto dineren. Elke keus heeft zo zijn voordelen en nadelen. Ik zag wel iets in het gemak van binnen, mijn echtgenote in de anonimiteit.

Ik reed dus de McDrive in en stopte bij een groot bord met foto’s van de meest ongezonde en dus lekkere hapklare brokken.

‘Zegt u het ma..’, klonk een stem ergens vanuit een struik.
‘Dag, wij komen eten’, zei ik.
‘Mooi, heeft u al een keu… ku… mak…’.
‘Wat zegt u ?, de verbinding is slecht, u kraakt’.
‘Heeft u al een keu… ku… mak…?’. Opnieuw gekraak.
‘Ik versta u niet, maar ik neem aan dat u vraagt wat we wensen. Wel, daar moeten we even over nadenken. Moment’.

‘Graag twee big Mac menu’s met koffie’, bestelde ik na een stevige interne “wikken en wegen” discussie.

‘Wi.. u gro.. of klei…, mayonai.. er…’.
‘Mevrouw, u kraakt nog steeds, maar wij willen graag een normale portie met mayonaise’.
‘Hoe wi.. u de ko.. met me.. en sui… of zo..’.
‘U bent nog steeds slecht te verstaan. We willen koffie: één zwart en de ander met melk. Beide zonder suiker’.
‘We.. u ve.. nog iets ?’.
‘Nee, dit lijkt me ongezond genoeg’.

‘Da.. mag u doorrijden naar het …venster’.
‘Welk venster ?’, vroeg ik want het was echt niet te verstaan.
‘Naar het … venster’.
‘Het laatste venster ?’.
‘Nee, het t… venster’.

‘Ik hoor nu het eerste venster ?’, zei ik ter bevestiging.

Ik dacht even dat de struik nu persoonlijk onze auto binnen werd geschreeuwd want er klonk een oorverdovende scheepstoeter.

‘He… tweed.. venster’.

‘Oké, ik hoor nu het tweede venster. We komen eraan’.

Ik startte de auto en stoomde op naar het tweede raam. Daar zat een juffrouw voorzien van koptelefoon en microfoon. Volgens mij probeerde ze hiermee rechtstreeks in verbinding te komen met het McDonald’s hoofkwartier in New York. Het door deze dame geproduceerde geluid reikte in westelijke richting tot ver over de oceaan.

Pinnen ?‘, schreeuwde ze. Ze had echt het idee dat ze met een paar doven te maken had.
‘Ja graag’, zei ik en pakte de pinautomaat aan om hem na de afhandeling terug te geven. Vervolgens werd er een papieren zak door het raam gepropt en wenste ze ons zonder haperen een “eet smakelijk”.

Even later stonden we voor het pand in een vak ons op te maken voor het diner.

De evaluatie kan kort zijn: De hamburger was moddervet, het broodje glibberig en zacht, de saus droop op mijn trui en broek, de patat was slap en zout en de mayonaise was zuur. En er waren te weinig servetjes om het leed wat te verzachten.

Verder nog iets te zeuren, Brompot ?

Ja, ik verbrandde mijn mond aan de gloeiend hete koffie, het roerhoutje had ik bijna achter in mijn strot hangen en mijn spijsvertering heeft uiteindelijk nog flink overuren gedraaid met alle boerende en schetende gevolgen van dien.

Die laatste melding kwam overigens de volgende ochtend uit de mond van mijn echtgenote. Tijdens een heerlijk gezond ontbijt.

Bart

Copyright Brompot februari 2017

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better