Dit keer besloten we om via de “duitse route” naar onze vakantiebestemming in Zuid Frankrijk te rijden. We wonen namelijk in de Achterhoek en dan verkeer je in de gelukkige omstandigheid dat je kunt kiezen. Of via Nijmegen-Maastricht door België naar Frankrijk dan wel via Köln-Koblenz-Trier.
Soms maak je daarin een verkeerde keus. We waren knooppunt Oberhausen koud voorbij, of we reden ons met onze combinatie van auto-met- caravan vast in de file.

Gelukkig beschikken we aan boord over een navigatie met verkeersmeldingen en die geeft alternatieve routes. En aangezien het fileleed inmiddels al ruim een uur duurde, besloot ik op de knop “akkoord” te duwen. Er begon nu iets op het navigatiescherm te bewegen en plop, de alternatieve route stond klaar.
‘Is dat wel handig?’, hoorde ik iemand naast mij vragen. ‘Baat het niet, het schaadt vast ook niet’, hoorde ik mijzelf antwoorden.
De richtingaanwijzer ging uit en we schoten een afslag in die helemaal leeg was. Met een grote grijns trapte ik op het gaspedaal en de naald schoot zorgeloos in de richting van de negentig kilometer per uur. ‘Frankrijk, here we come’, riep ik enthousiast.

‘Gaat dit wel goed? Het is hier zo rustig!’ Vrouwen beschikken over het fatale talent om je aan het twijfelen te brengen.
‘Deze route is vijf kilometer om. Vandaar dat niemand hiervoor kiest.’ Voor mij was dat wel duidelijk.
‘Je moet hier af’, waarschuwde ze.
‘Ik zie het.’ Opnieuw nam ik de afslag. Het was wel iets drukker hier.
‘Volgens mij gaan we verkeerd. Er staan hier allemaal pijlen richting parkeerplaatsen. Kijk dan, een woud aan blauwe P-borden. Waar is die “Autobahn” van jou gebleven?’ Tja, ik moest toegeven…
‘PAS OP JE GAAT ZO DE PARKEERGARAGE IN!!!’ Ik schrok me rot en kon nog net op tijd van baan wisselen.
‘Wat is dit voor een vreemde route?’ We maakten nu een grote bocht en reden langs een inmense hal met daarvoor rijen taxi’s en passagiers die inclusief bagage werden afgezet. Ik heb onze auto-met-caravan er noodgedwongen tussen geparkeerd….

We stonden pal voor de vertrekhal van vliegveld Düsseldorf…

Bart

Powered by WPeMatico

Share

Related Post

Leave a comment

Close
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better